Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Σύμφωνα με την εγκύκλιο (20/3/2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), μέσω του οποίου θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες του ΠΣΔ (https://www.sch.gr/services).

Παρακαλούνται τα σχολεία να ενημερώσουν σχετικά τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών μαθητές των Νηπιαγωγείων και της Α’ τάξης Δημοτικού Σχολείου, αλλά και κάθε μαθητή/τριας που μέχρι σήμερα δεν έχει αποκτήσει λογαριασμό πρόσβασης το ΠΣΔ οτι μπορούν να φροντίσουν για την εγγραφή των μαθητών/τριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ)

Για τη διαδικασία εγγραφής επισημαίνουμε τα ακόλουθα σημεία:

  • Οι γονείς/κηδεμόνες  θα πρέπει  να ακολουθήσουν προσεκτικά τις οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η εγγραφή.
  • Κατά την εγγραφή  θα ζητηθεί ο Α.Μ. (αριθμός μητρώου) του/της μαθητή/τριας. Είναι αυτός που αναγράφεται στους Ελέγχους Προόδου των προηγούμενων ετών.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών των Νηπιαγωγείων και των Α’ και Β’ Τάξεων Δημοτικού Σχολείου που πιθανόν δεν γνωρίζουν τον ΑΜ του μαθητή μπορούν να επικοινωνούν με το σχολείο για να τον πληροφορηθούν.

Παρακάτω θα βρείτε και σε pdf την προαναφερόμενη εγκύκλιο με όλες τις οδηγίες.Λήψη αρχείου

Λίνα Δαμαστιώτη

Προϊσταμένη Ν/Γ

Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες (ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων)

Παρακαλώ πολύ όπως ενημερωθείτε για τις διαδικασίες διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19. Είναι σημαντικό να απευθύνεστε στον παιδίατρό σας σε περίπτωση ασθένειας του παιδιού, προκειμένου να εκτιμήσει σωστά στην κλινική εικόνα του και να αποφευχθούν περαιτέρω ενέργειες που ενδεχομένως να προκαλέσουν ανησυχία στην σχολική μας κοινότητα.Λήψη αρχείου

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση,

Λίνα Δαμαστιώτη

Προϊσταμένη Ν/Γ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Ενημερώνουμε του γονείς και κηδεμόνες του Νηπιαγωγείου μας ότι την ερχόμενη Τρίτη 29/9/2020 θα μας επισκεφθούν επαγγελματίες υγείας του Κέντρου Υγείας Λαμίας.

Η παραπάνω δράση υλοποιείται σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 51894/9-9-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο δράσεων ενημέρωσης κα ευαισθητοποίησης αγωγής υγείας αναφορικά με την λήψη μέτρων πρόληψης και την ορθή εφαρμογή αυτών για τη διαχείριση του κορωνοϊού στις περιοχές ευθύνης των Κέντρων Υγείας και των Τοπικών Ομάδων Υγείας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΛΟΥΤΡΩΝ ΥΠΑΤΗΣ ΑΠΟ 21 9 2020

Αγαπητοί γονείς,

η πρώτη εβδομάδα της νέας σχολική χρονιάς έφτασε στο τέλος της και νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για την απρόσκοπτη και απόλυτα εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις, λόγω COVID-19, συμπεριφορά σας αλλά και των μικρών μας μαθητών. Τα μικρά μας μαθητούδια είναι άξια συγχαρητηρίων καθώς κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν σε τόσο μικρή ηλικία μία δύσκολη συνθήκη (λόγω μάσκας και τήρησης αποστάσεων) και φάνηκαν αληθινοί μικροί ήρωες. Η επέλαση του ΙΑΝΟΥ την περασμένη Παρασκευή δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τη λειτουργία του σχολείου αλλά επιβεβαίωσε και τις υποψίες μου: Τα παιδιά προσαρμόζονται πολύ πιο εύκολα από εμάς τους ενήλικες και μπορούν κάλλιστα να θεωρηθούν οι αληθινοί ενήλικες της σημερινής πραγματικότητας που ζούμε όλοι.

Για το λόγο αυτό αξίζουν τον πλήρη σεβασμό και την αφοσίωσή μας και είμαι ήδη βέβαιη ότι τη σχολική χρονιά που καλούμαστε να λειτουργήσουμε, η τάξη μας θα είναι μια πραγματική ομάδα άξιων και δυνατών παιδιών. Και φυσικά τα ανάλογα εύσημα αξίζουν και σε εσάς τους γονείς.

Σας ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία, για την διατήρηση της ψυχραιμίας σας κατά τη διαδικασία απεγκλωβισμού λόγω της πλημμύρας την Παρασκευή και την εμπιστοσύνη που δείχνετε στα παιδιά και σε εμένα μέχρι στιγμής. Το ποτάμι είναι βαθύ και γεμάτο (κυριολεκτικά λόγω των ημερών αλλά και μεταφορικά) αλλά είναι πολύ ελπιδοφόρο να μας βρει από την ίδια πλευρά (της συνεργασίας, της καλής πίστης και της αισιοδοξίας στη νέα γενιά που από τα πρώτα της βήματα δείχνει δύναμη και αποφασιστικότητα).

Από την ερχόμενη Δευτέρα (21/9/2020)- εκτός απροόπτου λόγω ΙΑΝΟΥ- το σχολείο μας θα λειτουργεί με το κανονικό του ωράριο, ήτοι 8.15 π.μ. – 13.00 μ.μ.

Καλή μας χρονιά!

Λίνα Δαμαστιώτη

Νηπιαγωγός

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ- ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

OIF

Παρακάτω θα βρειτε υλικό για την ενημέρωση σχετικά με τον covid-19.

 

https://mathainoumeasfaleis.gov.gr/metra-prostasias/ (1)

https://safeYouTube.net/w/Zd5cb   (2)Λήψη αρχείου

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όπου (1) και (2) εννοείται Τελευταία Ημερομηνία Διαδικτυακής Προσπέλασης 14/9/20

 

ΦΕΚ 3780/τ.β/8.9.2020 “Λειτουργία Σχολικών Μονάδων”

Σας παραθέτουμε το ΦΕΚ 3780/τ.Β΄/8.9.20 που αναφέρεται στη λειτουργία των σχολικών μονάδων εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.Λήψη αρχείου

 

“Καλώς ήρθαμε στο σχολείο! Έντυπο για την ψυχοκοινωνική στήριξη και προσαρμογή των μαθητών στη νέα σχολική χρονιά κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19”

Σας παρουσιάζουμε το καινούργιο ηλεκτρονικό έντυπο με τίτλο “Καλώς ήρθαμε στο σχολείο! Έντυπο για την ψυχοκοινωνική στήριξη και προσαρμογή των μαθητών στη νέα σχολική χρονιά κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19” του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το έντυπο περιλαμβάνει βασικές κατευθύνσεις για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19 και χρήσιμες επισημάνσεις για ειδικότερα θέματα.
Απώτερος σκοπός του εντύπου είναι να αναφερθούμε στις ψυχολογικές ανάγκες των μαθητών και μαθητριών αξιοποιώντας την εμπειρία της προηγούμενης περιόδου με προσαρμογές για τις ιδιαιτερότητες της παρούσας περιόδου της πανδημίας COVID-19.Λήψη αρχείου

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 20

Αγαπητοί γονείς,

παρακάτω θα βρείτε συμπληρωματικό υλικό σχετικά με τις οδηγίες πρόληψης διασποράς του κορωνοϊού.Λήψη αρχείου

 Λήψη αρχείου

 Λήψη αρχείου

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ για τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών των Δημόσιων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων

Παρακάτω παρουσιάζεται ο σχολικός οδηγός όπως αυτός είχε διανεμηθεί κατά το σχολικό έτος 2028-2019. Παρόλες τις διαφοροποιήσεις λόγω κυρίως των συγκυριών για τον COVID-19 είναι ένας αρκετά κατατοπιστικός οδηγός για την προετοιμασία των μικρών μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά αλλά και ένας οδηγός κυρίως για ενημέρωση των γονέων.Λήψη αρχείου