eTwinning: Νέα αποστολή Μένουμε σπίτι… μαζί, ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Γεια σας μικρά μου!
Σε λίγο καιρό φτάνουμε στο τέλος των αποστολών μας… Η προτελευταία μας αποστολή είναι να βοηθήσουμε τον Άκη Σπιτάκη να φτιάξει… ένα μουσείο!!!

Η αποστολή είναι αφιερωμένη στα Μουσεία, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου 2020, με μια Συνεργατική Αποστολή. Θα ετοιμάσουμε Ψηφιακά Μουσεία και η Αποστολή έχει ως εξής:
Παιδιά θα πρέπει να πάρετε το μαγικό εισιτήριο για να μπείτε στο μουσείο. Πρέπει όμως πρώτα να βρείτε το ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ που κρύβεται στο εισιτήριο.

Για να γίνει αυτό πρέπει να ζωγραφίσετε μια ζελατίνα κόκκινη και να την τοποθετήσετε μπροστά από το τετράγωνο ώστε να μπορέσετε να αποκαλύψετε το κρυμμένο αντικείμενο, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Η συνάδερφος Κατερίνα Ίλτσιου έφτιαξε ένα βίντεο για να βοηθήσει να καταλάβετε την διαδικασία και την ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό! θα το παρακολουθήσετε ακριβώς στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://safeyoutube.net/w/JdzE (1)

Στη συνέχεια παιδιά παίζετε το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού που ακολουθεί και που με πολύ μεράκι έχουν δημιουργήσει συνάδελφοι στο eTwinning (Μαρίνα Ζαχαρία)… Για να παίξετε πατήστε ΕΔΩ (2)

Για να το ολοκληρώσετε το παιχνίδι πρέπει να βρείτε τον μυστικό κωδικό που υπάρχει κρυμμένος σε έναν πίνακα.

Τι θέλουμε από εσάς!
Ψάξτε κάτι παλιό που έχετε στο σπίτι. Μπορεί να είναι παιχνίδι ή ό,τι άλλο θέλετε. Μπροστά από το αντικείμενο τοποθετήστε μια ταμπελίτσα με το όνομα και με τη βοήθεια της μαμάς γράψτε λίγα λόγια για το αντικείμενο. Το φωτογραφίζετε και στέλνετε τη φωτογραφία σας μέχρι την Κυριακή! Θα τις συγκεντρώσουμε και θα φτιάξουμε το δικό μας ψηφιακό μουσείο.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα μικρό επεξηγηματικό βίντεο και ένα βιβλίο για το μουσείο που έφτιαξαν οι αγαπημένες και εξαιρετικές συνάδελφοι Αναστασία Καλογιαννίδου και Σοφία Καλπάκη και ήθελαν να τα μοιραστούν μαζί μας!

Επεξηγηματικό Βίντεο εδώ: (3)

και Βιβλίο για το μουσείο εδώ: (4)

Σημείωση: Όπου (1), (2), (3), (4) εννοείται Τελευταία Ημερομηνία Διαδικτυακής Προσπέλασης.

Αυτά για σήμερα μικρά μου. Έχετε να κάνετε αρκετά πράγματα και ελπίζω πως όπως κάθε φορά θα με εκπλήξετε με τις ιδέες και τις δημιουργίες σας. Περιμένω λοιπόν τις φωτογραφίες σας μέχρι Κυριακή.

Με αγάπη,

κα Λίνα