Φετινό Πάσχα : μικρές αναμνήσεις μιας μεγάλης γιορτής.

Μικροί μου,

Σε άλλες συνθήκες την περασμένη Παρασκευή θα είχαμε χαιρετηθεί για τις γιορτές του Πάσχα. Λίγες μέρες πριν ο πυρετός των προετοιμασιών θα ήταν στο κόκκινο! Κάρτες, καλαθάκια, βάψιμο αυγών, φαναράκια, κουλουράκια, Λαζαράκια, όλα θα γέμιζαν το χώρο του σχολείου μαζί με τις φωνές σας και τα γέλια μας. Μέσα από την ιστορία του Ιησού, με την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του, τη Σταύρωσή του και το θαύμα της Ανάστασής του θα μαθαίναμε και τα έθιμα του τόπου μας. Ειδικά την Παρασκευή που θα περιμέναμε τις μικρές μας φίλες για να μας τραγουδήσουν το τραγούδι του Λαζάρου, παιδικού φίλου του Ιησού τον οποίο ανέστησε. Ή όταν θα μαθαίναμε το τραγούδι της Μεγάλης Παρασκευής με τους μικρούς μου φίλους για να το τραγουδήσουν μετά τη Σταύρωση του Θεανθρώπου. Είμαι σίγουρη όμως πως και μαζί με τις οικογένειές σας θα κάνετε εξίσου ενδιαφέροντα πράγματα για το Πάσχα.

Μικρά μου,

φέτος το Πάσχα μπορεί να είναι λίγο διαφορετικό. Λίγο πιο απομονωμένο, λίγο πιο ήσυχο, λίγο πιο μοναχικό. Άλλο όμως η μοναχικότητα και άλλο η μοναξιά.  Μην ξεχνάτε ότι το Πάσχα, μέσα από τη βίωση των γεγονότων του, είναι η νίκη της ζωής πάνω στο θάνατο!!! Και όταν όλα θα αρχίσουν να βρουν το συνηθισμένο τους ρυθμό τότε θα βρεθούμε από κοντά και η ζωή στο σχολείο θα γίνει πάλι συναρπαστική!!!

Σας εύχομαι ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!! μέσα από την καρδιά μου με κάποιες παλαιότερες κατασκευές του σχολείου μας! Αφιερώστε το χρόνο σας σε πράγματα που σας αρέσουν, με την οικογένειά σας που έχουμε χρόνο τώρα να την απολαύσουμε μοναδικά! Θα τα ξαναπούμε σύντομα!!! 

Κυρία Λίνα.

Υ.Γ.: από αύριο θα βρείτε και δραστηριότητες με τις οποίες θα μπορείτε να ασχοληθείτε μέσα στις γιορτές!