ΝΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ…ΜΑΖΙ ή αλλιώς πως να βοηθήσουμε τον Βασιλιά Ρολό;

Γειά σας μικρά μου,
Η αλήθεια είναι πως σιγά σιγά βρίσκουμε τα πατήματά μας στις νέες συνθήκες και έχουμε μια νέα μορφή επικοινωνίας μεταξύ μας. Είναι πολύ όμορφο να ξέρω ότι παρακολουθείτε τις δράσεις του σχολείου μας μέσα από εδώ και περιμένετε με όρεξη τις νέες αποστολές…
Ελπίζω να είδατε το όμορφο αποτέλεσμα της προηγούμενης αποστολής μας με τον Ψεματούρη, να απολαύσατε την αποστολή και πάμε φουλ τις μηχανές για την επόμενη.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ… ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΥΡΓΟ ΨΗΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΡΟΛΟ!!!
Συγκεκριμένα αφού παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο της αποστολής εδώ:
διαβάστε την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΠΡΟΚΛΗΣΗ για να βοηθήσουμε το Βασιλιά Ρολό (η πρόσκληση αναφέρει την αποστολή ως 6η αλλά για εμάς είναι η 2η). Μια που όλοι αγοράσαμε χαρτιά υγείας, είναι ώρα να δείξουμε πόσο δημιουργικοί μπορούμε να γίνουμε.

Μην ξεχάσετε να δώσετε ένα τίτλο στην κατασκευή σας και να μου στείλετε τη φωτογραφία της με τη μαμά ή τον μπαμπά σας.
Η διορία που έχετε να στείλετε τη φωτογραφία της κατασκευής σας είναι μέχρι την Παρασκευή 10/4/2020 το μεσημέρι.

Πέρα όμως από την παραπάνω αποστολή έχω να σας προτείνω για αυτή την εβδομάδα και κάποιες άλλες δραστηριότητες απασχόλησης και εξερεύνησης.

  1. Μια όμορφη πρόταση απασχόλησης είναι οι κατασκευές με οριγκάμι. Αλήθεια ξέρετε τι είναι το οριγκάμι; Είναι η καλλιτεχνία του διπλώματος χαρτιού, ενώ απαγορεύεται το κόψιμό του. Είναι επινόηση των Ιαπώνων. Το οριγκάμι χρησιμοποιεί το δίπλωμα για την κατασκευή πολλών θεμάτων. Ακόμα και το απλό καραβάκι που μας φτιάχνουν οι δικοί μας καμιά φορά είναι μία κατασκευή οριγκάμι… Στον παρακάτω σύνδεσμο θα εξερευνήσετε απλές μορφές οριγκάμι… Μην περιμένετε λοιπόν. Πάρτε χαρτί κα ξεκινήστε τη χαρτοδιπλωτική όπως λέγεται στην ελληνική γλώσσα το οριγκάμι. Τι λέτε να γεμίσουμε σκυλάκια το δωμάτιό μας;
  2. Αν πάλι έχετε μια πιο χαλαρή διάθεση δεν έχετε παρά να κάνετε μια επίσκεψη στο site του ΜΙΚΡΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ όπου μια μεγάλη και αξιόλογη συλλογή βιβλίων περιμένει να την ακούσετε δωρεάν. Την διεύθυνση θα τη βρείτε εδώ. Εγώ προτείνω για αυτή την εβδομάδα το βιβλίο της Σοφίας Μαντούβαλου “ΟΙ ΦΟΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ” που θα το ακούσετε εδώ. Σας το προτείνω για μια γλυκιά καληνύχτα εν όψει της ροζ πανσελήνου που θα δούμε, αν τα σύννεφα το επιτρέψουν την Τρίτη το βράδυ. Μια πανσέληνο που σηματοδοτεί το τέλος του χειμώνα και το πέρασμα στην άνοιξη. Και αν θυμάστε την ιστορία του Φεγγαροσκεπαστή θα ξέρετε ότι πανσέληνο έχουμε όταν ο Τιμολέων έχει ρεπό εκείνη την ημέρα και δεν σκεπάζει το φεγγάρι.

Καλό βράδυ μικρά μου… και περιμένω με ανυπομονησία τα νέα σας. Θέλω να ξέρω ότι είστε γερά και χαμογελαστά ακόμη και αν μένουμε σπίτι…μαζί!!!
Με αγάπη,
κα Λίνα