Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο και σχετικές e-υπηρεσίες και συστήματα για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς,
σε συνέχεια όλων των διαδικασιών που ενεργοποιεί σταδιακά το ΥΠΟΠΕΘ για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση- λόγω της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων ως πρόληψη της διασποράς για τον κορωνοϊό COVID 19- σας παραθέτουμε πηγές από τις οποίες μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες γύρω από τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.
Γνωρίζοντας ότι όλη αυτή η προσπάθεια είναι κάτι άγνωστο για πολλούς και κυρίως για μαθητές-ιδίως της βαθμίδας εκπαίδευσης στην οποία ανήκει η σχολική μας μονάδα- θα ήθελα καταρχάς να σας καθησυχάσω και να σας διαβεβαιώσω ότι σε ότι αφορά το σχολείο μας, με κοινή λογική, υπευθυνότητα και καλή διάθεση θα ταξιδέψουμε μαζί και θα διερευνήσουμε παρέα τον άγνωστο κόσμο της τηλεκπαίδευσης. Για πολλούς τα νερά αυτά είναι ακόμη αχαρτογράφητα αλλά με όρεξη και διάθεση για μάθηση- από όλους μας- θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία.
Ρίξτε λίγο μία ματιά στον παρακάτω σύνδεσμο και “σερφάρετε” τις επίσημες ιστοσελίδες όπως αυτές αναφέρονται. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι, απλά ενημερωθείτε μέσα από επίσημα κείμενα και ιστοσελίδες, 

Digital_School_Educational_Conten_and_Services_Extended_CT_2019_10_29_v1.0

και θα είμαστε εδώ με περαιτέρω πληροφορίες και ανακοινώσεις…

Σημειώστε ότι μέχρι στιγμής τα παιδιά που είναι γεννημένα μετά το 2013 δεν μπορούν να δημιουργήσουν λογαριασμό και mail στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Για το λόγο αυτό και μέχρι αυτή τη στιγμή η τηλεκπαίδευση δεν αφορά παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Να είμαστε όλοι καλά και γεμάτοι αισιοδοξία. Τα παιδιά μας το χρειάζονται,
Η προϊσταμένη,
Δαμαστιώτη Λίνα