Λειτουργία σχολικών μονάδων……

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΟΥΣΙΚΩΝ | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 08-01-2022

Αγαπητοί γονείς,

Σας ευχόμαστε να φέρει  Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία το νέο έτος στις οικογένειές σας και καλή πρόοδο στα παιδιά σας!

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων σας ενημερώνουμε ότι:

Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου  2022.

Οι μαθητές θα προσέρχονται την 1η εβδομάδα επαναλειτουργίας, αφού προηγουμένως έχουν πραγματοποιήσει 3 self test.

Το self test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Πιο αναλυτικά: 1 self test έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/01),  1 self test έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (11/01) και 1 self test έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Παρασκευής (14/01). Η δήλωση και το αποτέλεσμα καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr , από την οποία εκδίδεται και η σχολική κάρτα για covid-19.Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως και 18 ετών και οι εμβολισμένοι εκπαιδευτικοί.

Για τις υπόλοιπες εβδομάδες η διενέργεια του self test θα πραγματοποιείται 2 φορές την εβδομάδα, έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο,  κάθε Τρίτη και  Παρασκευή (όπως ακριβώς γινόταν και πριν).

Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές /τριες , εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Για τους παραπάνω λόγους στα φαρμακεία διατίθενται από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου (και κατά την αργία των Θεοφανίων, από εφημερεύοντα φαρμακεία) πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά self test προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες  ελέγχου των δύο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου.

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία

Με εκτίμηση

Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΡΑΪΣΑ

Covid stop afab80e84ec0d0e41994b4baf36ada34

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων