“Ρωτήστε τους ειδικούς – Από πού προέρχεται η σοκολάτα που τρώμε;” 

 Συμμετοχή σε διαδικτυακή συνάντηση – webinar με τίτλο “Ρωτήστε τους ειδικούς – Από πού προέρχεται η σοκολάτα που τρώμε;” με εισηγήτρια την Ελένη Σταμούλη, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων και Νέων μέσω Μη Τυπικής Μάθησης με αφορμή την Μαθητική Εβδομάδα Δράσης της ActionAid.
Ένα παραμύθι για το ταξίδι του σπόρου της σοκολάτας γίνεται η αφoρμή ώστε τα παιδιά να προσεγγίσουν την έννοια και την πρακτική του δίκαιου εμπορίου και να αναστοχαστούν πάνω σε ζητήματα διατροφικής δικαιοσύνης!
DSCN2705DSCN2707DSCN2708

Τα Αποκριάτικα Αστεία Παραμύθια της Αποκριάς

Στις 7/3/2024 υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας την ομάδα «Αδράχτι». Μας παρουσίασαν μία παράσταση αφήγησης γεμάτη από ευτράπελα, εύθυμα και αστεία παραμύθια πλεγμένα με κεφάτα τραγούδια και μουσικές που μας ταξίδεψαν και έκαναν μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν, να γελάσουν και να τραγουδήσουν.

Χωρίς τίτλο 11 11 μαχαιρα

Πιστοποιητικό Αριστείας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα!

Το σχολείο μας φέτος συμμετείχε για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα που διοργανώνει κάθε φθινόπωρο η Ευρωπαϊκή Ένωση. Με χαρά λάβαμε το Πιστοποιητικό Αριστείας για τη δράση ρομποτικής που υλοποιήσαμε. Είμαστε χαρούμενοι για το αποτέλεσμα και περήφανοι για τους μαθητές μας!

codeweek

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας (6 Μαρτίου 2024)

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για ανταλλαγή σκέψεων, πληροφοριών και ιδεών και για ενεργοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού. Αφού διαβάσαμε το διαδικτυακό βιβλίο «Τα μπαλόνια της φιλίας», δημιουργήσαμε την ομαδική μας αφίσα!

βια