Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2023- Code Week

 Το σχολείο μας συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2023, που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 22 Οκτωβρίου, με στόχους την προώθηση της δημιουργικότητας, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω του προγραμματισμού και άλλων δραστηριοτήτων του τομέα της τεχνολογίας. Η δραστηριότητα που οργανώσαμε στηρίχτηκε στο εργαστήριο δεξιοτήτων που υλοποιούμε και έχει τίτλο «Η οικογένεια δεν έχει αριθμητική, είναι απλώς μοναδική». Τα παιδιά, μέσα από την επίλυση γρίφων που έθεσαν οι εκπαιδευτικοί, οδήγησαν τη μελισσούλα στον σωστό τύπο οικογένειας και κατέληξαν στο σπίτι.



Λήψη αρχείου

DSCN2153      DSCN2151

Διαδικτυακό σεμινάριο για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου για μαθητές Νηπιαγωγείου

από το/ην SaferInternet4kids

DSCN2144 DSCN2145   DSCN2143

Τα θέματα που αναφέρθηκαν ήταν  η προστασία των προσωπικών δεδομένων, η υπερβολική ενασχόληση, το ασφαλές online gaming, ο διαδικτυακός εκφοβισμός, η θετική αλληλεπίδραση με φίλους στο διαδίκτυο κ.α

Διαδικτυακή εκδήλωση για μαθητές και εκπαιδευτικούς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφή

ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 1DSCN2141

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 η συγγραφέας, νηπιαγωγός, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και kids food blogger Ελένη Κατσούλη   και  με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη και την παρέα του,  παρουσίασε στα παιδιά,  τα μυστικά της μαγειρικής, αλλά κυρίως  τι μας προσφέρουν τα φρούτα και τα λαχανικά, τι μπορούμε να δημιουργήσουν  με αυτά και αν τελικά, εκτός από θρεπτικά, είναι και νόστιμα. Η συγγραφέας  απάντησε και στο ερώτημα αν ένα παιδί μπορεί όντως https://blogs.sch.gr/niploggad/files/2023/10/ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ-1.jpgνα μαγειρέψει και αν ναι ποια είναι τα οφέλη που θα αποκομίσει από τη διαδικασία αυτή.