Φρικαντέλα, Ζαρζουέλα, Στρυφνέλα: «Οι μάγισσες που μισούσαν τα κάλαντα»

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ | Κατηγορία Χριστουγεννιάτικες Γιορτές | , στις 02-12-2015

Η φετινή μας Χριστουγεννιάτικη γιορτή αναφέρεται στο εξαιρετικό βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά

«Φρικαντέλα: «Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα».

Επειδή τα λόγια της μάγισσας είναι πολλά για παιδιά Νηπιαγωγείου εμείς το διασκευάσαμε και κάναμε τρείς μάγισσες.
Το κείμενο του θεατρικού είναι ένα «κόψε-ράψε» διαφόρων παραλλαγών που βρήκαμε στο διαδίκτυο, με διάφορες δικές μας παρεμβάσεις.

snap1-259x300

Η Ιστορία με λίγα λόγια είναι η εξής:
Ήταν παραμονή Χριστουγέννων κι όλα τα παιδιά βγήκανε να πούνε τα κάλαντα με τα τριγωνάκια. Κάπου εκεί έξω ήταν τρείς πολύ κακές μάγισσες, που μισούσαν τα κάλαντα. Η Φρικαντέλα, η Ζαρζουέλα και η Στρυφνέλα.
Οι μάγισσες ήταν κακές. Πολύ κακές. Πάρα πολύ κακές. Τόσο κακές ήταν που μισούσαν αφάνταστα όλα τα καλά. Ακόμα και τις λέξεις που είχανε τη λέξη καλά, κι αυτές τις μισούσαν.
Δεν έτρωγαν ποτέ καλαμαράκια. Έτρωγαν μόνο… κακαμαράκια.
Στο σπίτι τους δεν είχανε καλλυντικά και καλάθια παρά μόνο κακυντικά και κακάθια. Κι αντί για μπουκαλάκια είχαν μόνο μπουκακάκια!
Όταν πήγαιναν εκδρομή αντί για τα Καλάβρυτα προτιμούσαν τα Κακάβρυτα.
Αντί για καλαμπούρια έλεγαν μόνο κακαμπούρια.
Κι όταν είχαν πολύ κέφι χόρευαν Κακαματιανό αντί για Καλαματιανό!
Και δεν έπιναν ποτέ πορτοκαλάδα με καλαμάκι, αλλά ήθελαν μόνο πορτοκακάδα με κακαμάκι.
Και, βέβαια, δεν τους άρεσαν καθόλου τα παραμύθια με καλό τέλος.Τους άρεσαν μόνο τα παραμύθια με κακό τέλος. Δηλαδή, έκοβαν τη σελίδα που έλεγε «και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα» και στη θέση της έβαζαν μια σελίδα που έλεγε «και ζήσανε αυτοί κακά κι εμείς χειρότερα».
Μα περισσότερο από όλα μισούνε τα κάλαντα. Και τότε ακόμα θέλουν να ακούνε κάκαντα.
Όταν πήγανε τα παιδιά να τους πούνε τα κάλαντα θύμωσαν και τους μεταμόρφωσαν σε διάφορα ζώα. Όμως τα παιδιά συνέχιζαν με τη φωνή των ζώων να λένε τα κάλαντα. Τότε οι μάγισσες κούνησαν κυματιστά τα μαγικά ραβδιά τους, και έκλεψαν τις φωνές τους. Τις έκλεψαν και τις φυλάκισαν μέσα σε μαγικά μπαλόνια. Σε κάθε μπαλόνι, μια φωνή.
Τα παιδιά αποφασίζουν να πάνε στο κάστρο και να πάρουν πίσω τις φωνές τους.

Τα καταφέρνουν μπαίνουν στο κάστρο φτιάχνοντας ανεμόσκαλα με τα τριγωνάκια τους, ελευθερώνουν τα ζαχαρωτά, τα δώρα, τον Αι-Βασίλη, τα δένδρα, σκάνε τα μπαλόνια με τις φωνές τους και κλέβουν τα μαγικά ραβδιά των μαγισσών, που για να τα πάρουν πίσω οι μάγισσες υποχρεώνονται από τα παιδιά να ακούσουν τα κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Και τελικά… οι μάγισσες αλλάζουν!

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων