Τα κάλαντα της Άνοιξης

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ | Κατηγορία ΑΝΟΙΞΗ, ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ | , στις 01-03-2016

pageΠιστοί στο ραντεβού μας με τα «Χελιδονίσματα»– τα κάλαντα της άνοιξης- αφού φτιάξαμε τα χελιδόνια και τα «Μαρτάκια» μας, ξεχυθήκαμε σ’ όλες της τάξης του Δημοτικού για να τραγουδήσουμε. Με τις γλυκές φωνούλες τους τα παιδιά καλωσόρισαν την άνοιξη και έφεραν μια όμορφη αναστάτωση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
ΚΑΛΗ ΑΝΟΙΞΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Επίσκεψη στην Β΄τάξη!

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ | Κατηγορία Εκδρομές-Επισκέψεις, ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ | , στις 23-02-2016

0Στο πλαίσιο δράσεων σχετικών με το πρόγραμμα Ομαλής Μετάβασης στο Δημοτικό σχολείο και το πρόγραμμα της Λαϊκής παράδοσης και μετά από «επίσημη» πρόσκληση των μαθητών της Β΄τάξης Δημοτικού και της δασκάλας τους κ. Έφης Παπαθανασίου πραγματοποιήσαμε σήμερα την επίσκεψή μας στην τάξη τους προκειμένου να ξεναγηθούμε στο «Μικρό Λαογραφικό Μουσείο» που δημιούργησαν.

DSCN1512

Ευχαριστούμε την κ. Έφη για την εξαιρετική ξενάγηση και τα παιδιά της δευτέρας τάξης για την υποδοχή και την φιλοξενία! Το μουσείο ήταν εκπληκτικό! Συγχαρητήρια!

Πρόγραμμα ΟΜΑΛΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ με τίτλο: «Μαζί με τους φίλους μου από το Δημοτικό»

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ | Κατηγορία ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ, Ομαλή Μετάβαση στο Δημοτικό | , στις 29-05-2015

Kάντε κλικ στα βελάκια για να δείτε την παρουσίαση

(για πλήρη οθόνη κάτω δεξιά)

Δείτε το στο slideshare.net

Επίσκεψη στην Α΄Τάξη Δημοτικού!

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ | Κατηγορία ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ | , στις 07-05-2015

Σήμερα τα νήπια επισκέφτηκαν την Α΄Τάξη Δημοτικού στα πλαίσια του προγράμματος της Ομαλής Μετάβασης στο Δημοτικό.

Τα παιδιά αφού παρακολούθησαν το μάθημα της Γλώσσας η κα. Έφη,δασκάλα της Α΄, παρέδωσε και επεξεργάστηκε μαζί με τα νήπια και τους μαθητές της το κείμενο της Ντέμπι Γκλιόρι «Θα σ΄ αγαπώ ό,τι κι αν γίνει» από το Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων Α΄ & Β΄ Δημοτικού σελ. 22-23.Tο επετειακό κείμενο έχει σχέση με την Γιορτή της Μητέρας.

(Κάντε κλικ πάνω σε μια φωτογραφία για να τις δείτε σε μεγέθυνση)

Τα παιδιά είπαν ότι πέρασαν ωραία,ένιωσαν πολύ οικεία(άλλωστε έχουμε κάνει τόσες δράσεις με τους φίλους μας και την κα. Έφη),χάρηκαν που συμμετείχαν στο μάθημα,ένιωσαν αυτοπεποίθηση,είδαν ό,τι μπορούν να τα καταφέρουν,και όπως είπε ένα από τα νήπια :

«Ένιωσα σαν μεγάλο παιδί που πάει στην πρώτη τάξη».

Για μια ακόμα φορά ευχαριστούμε την κα.Έφη!!!!

 

 

«Δημιουργία Ανθόκηπου»

0

Συγγραφέας: ΜΙΛΟΥΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ | Κατηγορία Δράσεις με γονείς, Δραστηριότητες, Εθελοντισμός, ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση | , στις 26-04-2015

Στα πλαίσα της «Εβδομάδας εθελοντισμού Let’s do it Greece 2015”και μετά από πυρετώδεις προετοιμασίες, την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015, υλοποιήθηκε η «Δημιουργία Ανθόκηπου» στον αύλειο χώρο του σχολείου. Τα νήπια και οι μαθητές της Α΄Τάξης φύτεψαν λουλούδια στον κήπο που υιοθετήσανε.

Στιγμιότυπα της δράσης μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο

(Για πλήρη οθόνη πατήστε τα βελάκια κάτω δεξιά)

Την οργάνωση και τον συντονισμό του όλου εγχειρήματος την έκαναν οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου και η κα. Έφη Παπαθανασίου, δασκάλα της Ά Τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Η πραγματοποίηση όμως έγινε χάρη στην ενεργή συμμετοχή πολλών προσώπων και φορέων.
Η διαμόρφωση έστω κι αυτού του μικρού κομματιού του σχολικού κήπου ήταν ιδιαίτερα δύσκολη προσπάθεια, καθώς απαιτούσε το κόψιμο των χόρτων, καθώς και την προετοιμασία του εδάφους(φρεζάρισμα, εμπλουτισμός με νέο γόνιμο χώμα) το οποίο ήταν ακαλλιέργητο επί σειρά ετών.
Ήμασταν όλοι εκεί: μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, εκπρόσωποι φορέων της τοπικής κοινωνίας.

Κάντε κλικ πάνω σε μια φωτογραφία για να δείτε το φωτο Gallery

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Νίκο Αρβανίτη, Γεωπόνο του Δήμου και μπαμπά του Ορέστη (Βοηθού),την κα. Ελένη Γερογιάννη, μαμά της Μαργαρίτας (Βοηθού),την κα. Τασία Δημητράκη, μαμά του Γιάννη (Βοηθού),την κα. Ευαγγελία Φραγκογιαννάκη, μαμά της Μαρίας (Βοηθού),τον κ.Δημήτρη Πασσά, τον κ. Δημήτρη Ματσούκα, τον κ. Γιώργο Πατσιούρα, την κα.Κούλα, καθαρίστρια του σχολείου μας, το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων που είναι πάντα δίπλα μας, αρωγός και στυλοβάτης και τον κάθε Γονιό ξεχωριστά για όλα όσα πρόσφεραν και προσφέρουν καθημερινά στις δράσεις του σχολείου μας.

Η ανταπόκρισή τους είναι συγκινητική!!

Επίσης ευχαριστούμε:
Τον κ. Δαυίδ Αγγελόπουλο, Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου, για την ηθική και υλική υποστήριξη του.
Τον κ.Δαυίδ Καλυβιώτη, ξυλουργό της πόλης μας ,για τα ξύλινα ταμπελάκια που μας έφτιαξε.
Τον Δήμο ΜΑ.ΛΙ.ΑΝ
Την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μαντουδίου για τα λουλούδια που πρόσφερε.
Το Δασαρχείο Λίμνης

Οι στόχοι του προγράμματος, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε προηγούμενο άρθρο, επιτεύχθηκαν!

Σκοπός μας τώρα είναι η περιποίηση του κήπου μας!

«Το όνειρο του Σκιάχτρου» (Δράσεις με γονείς)

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ | Κατηγορία "ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ", Δράσεις με γονείς, ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ | , στις 06-04-2015

Η κα.Έφη, δασκάλα της Α΄τάξης και μαμά της Κάτιας (Βοηθού),
στα πλαίσια του προγράμματος για την Ομαλή Μετάβαση στο Δημοτικό,
παρουσίασε κουκλοθεατρικά στα νήπια και στους μαθητές της,
στο χώρο του νηπιαγωγείου, το παραμύθι:
«Το όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά.
Τα παιδιά δώσανε το δικό τους τέλος στο παραμύθι.

Παρακολουθήστε μέρος της δραστηριότητας στο παρακάτω βίντεο:

(Για πλήρη οθόνη πατήστε τα βελάκια κάτω δεξιά)

‘Το όνειρο του Σκιάχτρου» έχει ανέβει δεκάδες φορές στο θεατρικό σανίδι. Από επαγγελματικές και ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, από σχολεία (δημοτικά και νηπιαγωγεία) διασκευασμένο, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτό μαρτυρά την ουσιαστική απήχηση που βρήκε το έργο του συγγραφέα αλλά και τη διεισδυτικότητα του περιεχομένου του. Τα βαθύτερα μηνύματα που συνοδεύουν το έργο είναι πάντα εκείνα που θέλει και μπορεί να καταλάβει κάθε αναγνώστης. Μα είναι κι εκείνα που δε χωρούν αμφιβολία και ερμηνείες: η μοναξιά, η θέληση να μη ζήσεις και υπάρξεις αυτό και μόνο που η φύση, η μοίρα ή οι άλλοι σου είπαν ότι είσαι προορισμένος να ζήσεις, η τέχνη να ονειρεύεσαι και να υλοποιείς, η φιλία, η αλληλεγγύη.
Το όνειρο του σκιάχτρου (The Scarecrow’s dream) ανέβηκε το 1992 στο θέατρο του Βρετανικού Μουσείου (British Museum) της Αγγλίας στα πλαίσια του European Arts Festival.(Πηγή:http://www.elniplex.com)

Ευχαριστούμε πολύ κα.Έφη!

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων