Με το τέλος της θεματικής ενότητας “Όργωμα-Σπορά” επισκεφτήκαμε σήμερα το φούρνο της γειτονιάς μας για να γνωρίσουμε στην πράξη πλέον τα στάδια παρασκευής Τον άρτον ημών τον επιούσιον.
Από τη στιγμή που μπήκαμε στο εργαστήριο Αρτοποιίας όλες οι αισθήσεις μας άρχισαν να λειτουργούν στο μέγιστο βαθμό . Στη μύτη μας έφτασε η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού .ΑΑΑ!!
αναφώνησαν τα παιδιά τι ωραία που μυρίζει το ψωμί!!!
Βγάλαμε με τους ανθρώπους -Φουρνάρηδες μια φωτογραφία και τους προσφέραμε την αφίσα που δημιουργήσαμε με αγάπη .
Στη συνέχεια είδαμε τα στάδια παρασκευής του ψωμιού!
Ζυμωτήριο Θάλαμος για το φούσκωμα!!!
Ψήθηκε και μοσχομύρισε!!!
Έχουμε διάφορα είδη ψωμιών στο σχήμα και στη γεύση!!!
Ήρθε η πιο ευχάριστη στιγμή να γίνουμε κι εμείς φουρνάρηδες-φουρνάρισσες αφού πρώτα φορέσαμε το σκούφο και την ποδίτσα!!Πλάθουμε το γνωστό κι αγαπητό σε όλους κουλούρι Θεσσαλονίκης!!!
Με τα δυο χεράκια πλάθω κουλουράκια και όχι μόνο!!!!
Τα κουλουράκια μας έτοιμα να τα φάμε στο δεκατιανό μας και στο τέλος κεραστήκαμε από τα κορίτσια του ζαχαροπλαστείου!!!!!!
Ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Αρτοζαχαροπλαστείου Μέλισσα για την θερμή υποδοχή τους!!!!