ΑΞΙΕΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ.

Ως συνέχεια στα πλαίσια του σχεδίου δράσης με θέμα:<<Σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών>> και με τίτλο <<Από το Εγώ στο Εμείς>> πραγματοποιήθηκε  στα παιδιά του νηπιαγωγείου μας  ,βιωματικό εργαστήρι ευαισθητοποίησης για την αξία του σεβασμού <<Το άστρο του Σεβασμού>>.

Το Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Ν. Τρικάλων Σουλιώτη Ρίτσα -Κοινωνική Ανθρωπολόγος, υλοποίησε μια δίωρη βιωματική παρέμβαση για την σημαντικότητα της φιλίας  και του σεβασμού των παιδιών με τους συνομηλίκους και την σημασία τους για την συναισθηματική  τους ανάπτυξη .

Μέσα από συζήτηση, δραστηριότητες και παιχνίδια τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με αξίες όπως η ειρήνη, ο σεβασμός, η αγάπη, η υπευθυνότητα, η ευτυχία,  και η απλότητα.

Στόχος αυτής της δράσης μας ήταν τα παιδιά να αυξήσουν τις γνώσεις τους αλλά και τις κοινωνικές και συναισθηματικές τους δεξιότητες. Μέσα στην τάξη τους  να αναπτύσσεται ένα κλίμα όπου θα  νιώθουν σεβασμό, εκτίμηση, κατανόηση, αγάπη και ασφάλεια,να μειωθεί η αρνητική επίδραση στα παιδιά από την αυξανόμενη βία, τα κοινωνικά προβλήματα και την έλλειψη σεβασμού προς άλλους.

Ευχαριστούμε  πολύ την κ. Ρίτσα  Σουλιώτη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας.

 

DSC02494

DSC02507

 

 

 

 

 

 

DSC02497                    DSC02508

 

DSC02514
DSC02535
DSC02537
             DSC02574
DSC02545                   DSC02575