Ενημέρωση για τις τηλεδιασκέψεις

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκρινόμενο στις εξελίξεις και στην αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού, ενεργοποιεί ψηφιακά εργαλεία που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία και επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας – χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση, ούτε να καλύψει τη διδακτέα ύλη.

Η σχέση μαθητών και εκπαιδευτικού είναι αναντικατάστατη.

Τη Δευτέρα ξεκινά η Γ’ Λυκείου τα μαθήματα σε σχολεία. Εμείς συνεχίζουμε με τον ιστότοπο (κάθε Δευτέρα και Τετάρτη), με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και με σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία!

Τι είναι η Σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία;

Σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία είναι η απευθείας διδασκαλία σε πραγματικό χρόνο από τον εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, δηλαδή, εκπαιδευτικοί και μαθητές συνδέονται διαδικτυακά σε μια ηλεκτρονική αίθουσα, και το μάθημα γίνεται ζωντανά αλλά από απόσταση μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet ενώ στην πλατφόρμα μπορεί κανείς να συνδεθεί και διαδικτυακά και τηλεφωνικά.

Μια τέτοια πλατφόρμα είναι και η WEBEX της CISCO , για την οποία σας έχουμε ενημερώσει τηλεφωνικά. Οδηγίες από το Υπουργείο θα βρείτε εδώ.

Η επικοινωνία εκπαιδευτικών και μαθητών στην ηλεκτρονική τάξη μοιάζει πολύ με τις συνηθισμένες βιντεοκλήσεις (πχ viber, messenger) με τη διαφορά ότι στην εκπαιδευτική πλατφόρμα συμμετέχουν πολλά άτομα.

Σας έχει αποσταλεί  μήνυμα με οδηγίες, καθώς και ο σύνδεσμος (τον οποίο δεν πρέπει να κοινοποιείτε σε τρίτα άτομα, γιατί η αίθουσα θα κλειδώνεται και θα πρέπει μόνο οι μαθητές με τον κηδεμόνα τους να παρακολουθούν)της ψηφιακής τάξης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όποιος δεν έχει δει το μήνυμα, παρακαλώ να επικοινωνήσει με τις νηπιαγωγούς.

Η πρώτη μας τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Μάη και ώρα 12.00 . Θα έχει ως στόχο να επικοινωνήσουμε οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές μας, να μας δουν , να μας ακούσουν, να τους ακούσουμε, να λύσουμε τυχόν τεχνικά προβλήματα, να τονίσουμε θέματα προσωπικών δεδομένων, να ορίσουμε ένα πλάνο για τις επόμενες τηλεδιασκέψεις. Παρακαλούμε όλους τους γονείς των νηπίων να συνδεθούν.

Ζητάμε την προσοχή σας, ιδιαίτερα στο θέμα των προσωπικών δεδομένων. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος απαγορεύεται η φωτογράφηση, βιντεοσκόπηση, ηχογράφηση, αλλοίωση φωνής ή η δημοσίευση στοιχείων. Πρόκειται για την ασφάλεια των μαθητών. Μπορείτε να ενημερωθείτε πατώντας Αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

 

Αφήστε μια απάντηση