Τα θαύματα του Χριστού

Παρατηρείστε τις παρακάτω διαφάνειες, που απεικονίζουν κάποια από τα θαύματα του Χριστού.

Διαβάστε τους τίτλους και καλέστε το παιδί να βρει σε ποια διαφάνεια αναφέρεται ο κάθε τίτλος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η θεραπεία του παραλυτικού.

Η θεραπεία του τυφλού.

Ο πολλαπλασιασμός των άρτων και ο χορτασμός των 5 χιλιάδων .

Ο Κύριος περπατά πάνω στη θάλασσα.

Η θεραπεία της κόρης.

Ο γάμος στην Κανά.

Η Ανάσταση του Λαζάρου.

Η Ανάσταση του Χριστού.

Βοηθήστε τα και πείτε ελάχιστα λόγια για το κάθε ένα.

Μιλήστε για την έννοια του θαύματος. Τι σημαίνει, δώστε παραδείγματα. Μπορείτε ακόμη, να ρωτήσετε το παιδί ποια του φαίνονται εικόνες (αγιογραφίες)και ποια πίνακες ζωγραφικής. Μπορεί το παιδί να ζωγραφίσει όποιο θαύμα του άρεσε περισσότερο.

Επειδή η έννοια του θαύματος είναι δύσκολη για τα μικρά παιδιά, μπορείτε να διαβάσετε μια ιστορία για να την κατανοήσουν.

Η κότα με τα κόκκινα αβγά

 

 

Γράμμα Θθ

Σε ένα χαρτί, διπλωμένο στη μέση, μπορείτε να γράψετε Θθ. Το παιδί μπορεί να σας προτείνει λέξεις που αρχίζουν από Θ. Καταγράψτε τις . Μπορεί να κυκλώσει το Θθ.  Αφήστε χώρο από κάτω για να γράψει το παιδί το γράμμα Θθ. Μπορεί να ζωγραφίσει σχετικές εικόνες.Μια απλή άσκηση  Θθ. Μπορείτε να χρησιμοποιείσετε (να διαβάσετε, να εντοπίσετε τα θ) το κείμενο από “Ένα γράμμα μια ιστορία” ο “Ο ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΡΜΕΝΟΣ ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ”.

Ο ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΡΜΕΝΟΣ ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ

Παιχνίδια λέξεων

Βλέπω βλέπω…

Όταν η τηλεόραση δεν παίζει τίποτα καλό, παίξτε έτσι όπως είστε όλοι συγκεντρωμένοι στο σαλόνι το “βλέπω – βλέπω”. Λέει ο ένας π.χ.  “βλέπω βλέπω κάτι που αρχίζει από θ”. Είναι πολύ αστείο όταν το παίζουν μικρά παιδιά,  κάνουν λάθη και βγαίνει πολύ γέλιο.

 

Μετρώ και μαθαίνω το 8.

Μπορείτε να πείτε στο παιδί να μετρήσει τις διαφάνειες. Να μετρήσει τα επτά θαύματα και την Ανάσταση του Χριστού , για να φτάσει στον αριθμό 8. Γράψτε τον αριθμό σε ένα χαρτί και πείτε του να ζωγραφίσει 8 μπάλες (ή κάποιο άλλο εύκολο αντικείμενο). Από κάτω μπορεί να γράψει το 8. Μετρήστε 8 δάχτυλα. Βάλτε σε σειρά 8 παιχνίδια και μετρήστε τα.

 

 

 

 

 

 

 

Γράψτε σε ένα χαρτί ένα μεγάλο 8 και με ένα αυτοκινητάκι βάλτε το παιδί να κάνει τη διαδρομή του.

 

Παίξτε παιχνίδια με αριθμούς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΒΑΛΕ ΤΑ ΑΒΓΑ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ!

Υλικά: Χαρτόνι ή χαρτί

Ψαλίδι

Διαδικασία:Κόβουμε σε χαρτί κόκκινο ή ότι άλλο χρώμα θέλουμε (και άσπρο που μπορεί το παιδί να το ζωγραφίσει αν θέλει) κόκκινα αβγά και τα δίνουμε στο παιδί  με γραμμένους επάνω τους αριθμούς. Τα μπερδεύουμε και ζητάμε από το παιδί  να τα βάλει στη σειρά από το 1 εως το 10. (Για τα προνήπια ως το 8.)

Εναλλαγή: Άλλος τρόπος παιξίματος είναι να βάλουμε τα αβγά στη σειρά από το 1 εως το 10 και να ζητήσουμε από τα παιδί να κλείσει τα μάτια του.  Αφαιρούμε ένα αβγό και στη συνέχεια τα παιδί  ανοίγει τα μάτια του και πρέπει να πει ποιο αβγό-αριθμός λείπει.

 

Μην ξεχνάτε πόσο σημαντικές είναι οι καθημερινές ρουτίνες (ζωγραφική , πλαστελίνη, τουβλάκια, μπογιές, ψαλίδια…)για το παιδί.  Αν θέλετε ιδέες για περισσότερες ασχολίες πατήστε εδώ.

Αν θέλετε μπορείτε να επιτρέπετε στο παιδί να παίζει εκπαιδευτικά παιχνίδια στον υπολογιστή, όποτε κρίνετε εσείς και με περιορισμένο χρόνο, που θα τον καθορίσετε εσείς. Μπορείτε να παίξετε παιχνίδια

μνήμης

βάλε σε σειρά τους αριθμούς

παιχνίδι γραμμάτων

που ζουν τα ζώα

τα συνασθήματα

ταίριαξε εικόνα και ήχο

βρες το σπίτι μου

παιχνίδι μνήμης για τα ζώα της θάλασσας

 

Αφήστε μια απάντηση