Από το σποράκι στο ..ψωμάκι.
Την πορεία από τη σπορά μέχρι την κατανάλωση (σπορά, θερισμός, αλώνισμα, άλεσμα, ζύμωμα, ψήσιμο) διδάχτηκαν τα παιδιά στην τάξη του νηπιαγωγείου.
Εκπαιδευτική επίσκεψη στο αρτοποιείο Καραβά.
Οι μαθητές/τριες του νηπιαγωγείου είχαμε την χαρά να μας υποδεχτούν ο κ. Κορωναίος Ιωάννης και να μας ξεναγήσουν ο κ. Παύλος με την αδερφή του Γκλόρια Κορωναίου στον χώρο του φούρνου και να μας μάθουν πως παρασκευάζεται το ψωμί στην σημερινή εποχή με σύγχρονο εξοπλισμό καθώς επίσης τα φημισμένα παξιμάδια λαδιού των Κυθήρων!
Τα παιδιά φόρεσαν τα σκουφάκια τους και περιηγηθήκαμε στον γιορτινά στολισμένο χριστουγεννιάτικο χώρο!
Αφού τα παιδιά έμαθαν τους κανόνες ασφαλείας και θαύμασαν τους τεράστιους φούρνους έγιναν τα ίδια μικροί φουρνάρηδες!! Έπλασαν τα δικά τους μπισκοτάκια με αφράτη ζύμη σε σχέδια χριστουγεννιάτικα!
Μια ακόμη μικρή έκπληξη περίμενε τα παιδιά μετά το φούρνισμα . Ο Άγιος Βασίλης που μοίρασε δωράκια στα παιδιά!
Μετά από τόσες λαχταριστές μυρωδιές απολαύσαμε το πρωινό μας!