SteMythology-Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Etwinning

etwinning logo official

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείου 4 – 6 έτων. Η διάρκεια του είναι 6 μήνες. Ο στόχος του είναι οι μαθητές να μάθουν τους 12 θεούς του Ολύμπου μέσα από γνωστούς αρχαίους ελληνικούς και λατινικούς μύθους. Θα χρησιμοποιηθεί η λογική των “escape rooms” δηλαδή συνεργατικές ασκήσεις εύρεσης στοιχείων και επίλυσης γρίφων μέσα από δραστηριότητες STEM ( Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Πλοκή: στο πρόγραμμα θα βοηθήσει ο ήρως Mr Stem, ο οποίος είναι εκτός από αρχαιολόγος και παλαιοντολόγος. Κατά την διάρκεια μίας ανασκαφής ανακαλύπτει με ενθουσιασμό μία αρχαιά αίθουσα αλλά ξαφνικά ένας σεισμός προκαλεί κατολίσθηση και παγιδεύεται μέσα. Στην προσπάθεια του να βρει έξοδο ανακαλύπτει πίσω από μια τοιχογραφία μία μυστική είσοδο. Για να εισέλθει ωστόσο χρειάζεται να βρει ένα μυστικό κλειδί. Ο Mr Stem ζητά την συνδρομή των παιδιών για να λύσουν τα παζλ που θα οδηγήσουν στην αποκρυπτογράφηση του κώδικα. Κάθε κλειδί ανοίγει και άλλη μία πόρτα και ο αρχαιολόγος μας βρίσκει αίθουσες αφιερωμένες σε διάφορους μύθους, που προωθούν την μάθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από το παιχνίδι.

Πρόγραμμα δράσεων:

  • Οκτώβριος: Γνωριμία με τους εταίρους και το πρόγραμμα e twinning. Επίσης θα συμμετέχουμε στην ευρωπαϊκή βδομάδα κώδικα
  • Νοέμβριος – Μάρτιος: Τα παιδιά θα «εισέλθουν» σε 10 αίθουσες αφιερωμένες σε μύθους.
  • Απρίλιος: Αξιολόγηση και Διάχυση του προγράμματος.

Δημιουργός του έργου: Εύη Καρέλλα ( 7ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης)

       Εταίροι:

  1. Σοφία Νίκα (1ο Νηπιαγωγείο Λητής)
  2. Θεσσαλία Κανέλα (1ο Νηπιαγωγείο Χρυσαυγής – Α΄τμήμα)
  3. Καλλιρόη Στανούδη (1ο Νηπιαγωγείο Χρυσαυγής – Β΄τμήμα)
  4. Μαρία Γκιζλή (2ο Νηπιαγωγείου Αλιάρτου)
  5. Στέλλα Κέτσιου (13ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης)
  6. Αθηνά Μουρτζάνου (1οΝηπιαγωγείο Ρεθύμνου)
  7. Ελένη Σταυρουλάκη (1οΝηπιαγωγείο Ρεθύμνου)
  8. Ambra Coccia (Scuola dell’infanzia “B.Gigli” Loreto AN)

 

Είμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε τους γρίφους του αρχαίου κόσμου!!!

Το Ιδιωτικό Συστεγαζόμενο Νηπιαγωγείο ΚΥΡΕΖΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα (code week) με τους εταίρους από το πρόγραμμα e-twinning SteMythology και οι μικροί αρχαιολόγοι θα κάνουν ευφάνταστες εξερευνήσεις. Χρησιμοποιώντας τον διαδραστικό πίνακα θα έρθουν σε επαφή με τα πρώτα βήματα συγγραφής κώδικα και θα γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο του προγραμματισμού.

Εισαγωγή στον προγραμματισμό

 

Συνεργατική Δράση με το 1ο ν/γ Χρυσαυγής

 

Αξιολόγηση μαθητών – Βεβαίωση Συμμετοχής