Πάμε για κυνήγι;;;

Ένα παιχνίδι εγγύηση…Κάθε χρόνο, ειδικά κατά τις πρώτες μέρες του σχολείου το “Πάμε για κυνήγι” είναι η απόλυτη επιτυχία της τάξης! Τρομερά διασκεδαστικό, ευέλικτο και ανατρεπτικό! Είναι ιδανικό για τις πρώτες μέρες στην παρεούλα και διώχνει μακριά άγχος, ντροπές και στενοχωρημένες φατσούλες!

Πιθανότατα είναι παραλλαγή-μετάφραση του παρακάτω τραγουδιού…

Στα ελληνικά λοιπόν θα μπορούσε να ξεκινάει  κάπως έτσι…

(κάθε φράση την επαναλαμβάνουν τα παιδιά)

Πάμε για κυνήγι;

Εγώ δεν φοβάμαι!

Έχω του φίλους μου παρέα

και θάρρος πολύ!

 

Συναντάω μία λίμνη 

δεν μπορώ να πάω από κάτω (με κίνηση χεριού)

δεν μπορώ να πάω από πάνω (με κίνηση χεριού)

θα πάω από μέσα!

Στο σημείο αυτό μπορείτε να κολυμπήσετε,να δείτε τα ψαράκια, να πιάσετε κάποιο για να το μαγειρέψετε μετά και ότι άλλο φανταστείτε εσείς και τα παιδιά. Όταν βγείτε από την λίμνη τιναχτείτε, σκουπιστείτε, ξεκουραστείτε και συνεχίστε το κυνήγι συναντώντας όσα πράγματα, ζώα, εμπόδια φανταστείτε. Το πρώτο τετράστιχο επαναλαμβάνεται κάθε φορά. Επίσης δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνουμε από πάνω, από κάτω ή από μέσα κάθε φορά. Μπορούμε να κάνουμε ερωτήσεις στα παιδιά. Για παράδειγμα:

Πάμε για κυνήγι;

Εγώ δεν φοβάμαι!

Έχω του φίλους μου παρέα

και θάρρος πολύ! 

Συναντάω μια σπηλιά

 Τι λέτε παιδιά να μπούμε μέσα; Προσέξτε να μην κάνουμε φασαρία; Βλέπετε κανέναν; (ρωτάμε τα παιδιά, δεν το επαναλαμβάνουν και ανάλογα με τις απαντήσεις των παιδιών συνεχίζουμε την περιπέτεια)

Πιστέψτε με η φαντασία των παιδιών μπορεί να σας κάνει να μείνετε μέσα στην σπηλιά για πολυυυυυυυυυυυυ ώρα…

Μεγάλη επιτυχία επίσης έχουν οι αρκούδες (με τις οποίες στο τέλος γινόμαστε φίλοι), οι ανεμόσκαλες, τα σπίτια στην μέση του δάσους (μα ποιος μπορεί να μένει εδώ;μήπως μία μάγισσα;), οι μεγάλες λακκούβες (προσοχή μην πέσει κάποιος μέσα), η χαλάρωση και ξεκούραση δίπλα στην φωτιά (όπου και θα ψήσετε τα ψάρια που πιάσατε ή ό,τι άλλο θέλετε).

Το παιχνίδι σταματάει όποτε θέλετε ή συνεχίζεται τις επόμενες μέρες και στο τέλος της εβδομάδα κάνουμε και ένα βιβλίο με ζωγραφιές από την φοβερή περιπέτεια μας αν θέλουμε φυσικά!

Αυτά πάνω κάτω! Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και ενθαρρύνετε τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά στην διαμόρφωση της περιπέτειας σας…

Καλά να περάσετε και καλή αρχή σε όλους και όλες!!!