Επίσκεψη από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευρυτανίας “ΑΛΚΥΟΝΗ” 

Επίσκεψη από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευρυτανίας “ΑΛΚΥΟΝΗ” 

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 επισκέφτηκε το σχολείο μας η κυρία Ντάλλα Αγγελική απο το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευρυτανίας “ΑΛΚΥΟΝΗ”. Οι μαθητές του νηπιαγωγείου σε συνεργασία με τους μικρούς μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κρέντης παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Στοχεύουμε στο συναίσθημα”. Το περιεχόμενο του προγράμματος αφορούσε την αναγνώριση και την έκφραση διαφόρων συναισθημάτων μέσα από συζήτηση, παιχνίδια και κατασκευές. Ευχαριστούμε πολύ για την υλοποίηση του προγράμματος αλλά και για το αναμνηστικό δωράκι.

 

αλκυονη1 αλκυονη0 αλκυονη αλκυονη4 αλκυονη καπ

“Ανακύκλωσε και εσύ! Κάνε ότι μπορείς για τη Γη!”

“Ανακύκλωσε και εσύ! Κάνε ότι μπορείς για τη Γη!”

Το θέμα της ανακύκλωσης ήρθε στην παρεούλα μας. Συζητήσαμε για τα υλικά που μπορούμε να ανακυκλώσουμε και με ποιους τρόπους μπορούμε να βοηθήσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.

Διαβάσαμε το παραμύθι “Το βρωμοχώρι”, συγκρίναμε τα δυο χωριά και στο τέλος φτιάξαμε και εμείς τα δικά μας.

βρμχρ3                 βρμχρ4

βρωμοχωρι1                  βρχρ2                  βρωμοχωρι

Φτιάξαμε το σήμα της ανακύκλωσης απο χαρτόκουτο, προσπαθήσαμε να το σχηματίσουμε και στη συνέχεια να το εντοπίσουμε πάνω στις συσκευασίες.

ανακυκλωση10                     σημα ανακυκλωσης

 

Φτιάξαμε την κυρία Ανακύκλωση, επαναχρησιμοποιώντας χαρτιά, εφημερίδες που είχαμε στο σχολείο.

ανακυκλωση9 ανακυκλωση8 ανακυκλωση7 ανακυκλωση5

 

Παίξαμε κουκλοθέατρο με την κυρία Ανακύκλωση και τον Μπεν ,τον ήρωα του παραμυθιού “Ο κύριος Μπεν, η Μου και τα σκουπίδια”, της Σοφία Ζαραμπούκα.

κουκλοθεατρο

Τα παιδιά είχαν μαζέψει απο το σπίτι τους αλλά και στο σχολείο απο το δεκατιανό, ανακυκλώσιμες συσκευασίες απο τις 4 κατηγορίες ,χαρτί, γυαλί, πλαστικό και αλουμίνιο. Φτιάξαμε για την κάθε κατηγορία “κάδους” απο χαρτόκουτα και τα παιδιά ταξινόμησαν τις συσκευασίες ανάλογα με το υλικό. Στο τέλος, φτιάξαμε μια ομαδική εργασία και την κολλήσαμε στο διάδρομο του σχολείου.

 

ανακυκλωση6 ανακυκλωση2 ανακυκλωση4 ανακυκλωση1 ανακυκλωση3 ανακυκλωση διαδρομος

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Saloon Park στο Καρπενήσι

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Saloon Park στο Καρπενήσι

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου συνοδευόμενοι από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους απόλαυσαν μια ξεχωριστή επίσκεψη στο Saloon Park στο Καρπενήσι. Είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν ξεχωριστές δραστηριότητες και να ευχαριστηθούν το παιχνίδι στην παιδική χαρά παρέα με τους φίλους τους. Στην επίσκεψη συμμετείχαν και το Δημοτικό Σχολείο Κρέντης και το Δημοτικό Σχολείο Δάφνης.

                 σαλουν                             σαλουν1 1

σαλουν3                               σαλουν2