Άρθρα ανά μήνα: Νοέμβριος 2025
20 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Στο νηπιαγωγείο μας γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού! Μιλήσαμε για το πόσο σημαντικό είναι κάθε παιδί να νιώθει ασφάλεια, αγάπη και σεβασμό. Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να παίζουν, να μαθαίνουν, να εκφράζονται και να μεγαλώνουν σε έναν κόσμο γεμάτο φροντίδα.
Με δραστηριότητες και συζητήσεις, τα παιδιά ανακάλυψαν πως όλοι – μικροί και μεγάλοι – μπορούμε να βοηθάμε ώστε τα δικαιώματα κάθε παιδιού να γίνονται πράξη κάθε μέρα.
Χρόνια πολλά σε όλα τα παιδιά του κόσμου!
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Πρόσκληση σε ενημερωτική συνάντηση γονέων
Αγαπητοί γονείς,
Σας προσκαλούμε στην απογευματινή συνάντηση – ανοιχτή συζήτηση γονέων και κηδεμόνων του νηπιαγωγείου μας.
Θέμα: «Συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού – από το σπίτι στο σχολείο»
Τη συζήτηση θα συντονίσει η κα. Νάντια Τσουλουχά, κλινική ψυχολόγος σε σχολεία και συνεργάτης του ΚΕΣΥ.
Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025, στις 18:00, στον χώρο του νηπιαγωγείου μας.
Με εκτίμηση,
Ο Σύλλογος Διδασκόντων
17 Νοεμβρίου – Τιμήσαμε το Πολυτεχνείο
Σήμερα, στο νηπιαγωγείο μας γιορτάσαμε την επέτειο του Πολυτεχνείου και μιλήσαμε για την αξία της ελευθερίας και της ειρήνης.
Διαβάσαμε ιστορίες για το Πολυτεχνείο, είδαμε εικόνες, μάθαμε για τη δικτατορία και τη δημοκρατία και συζητήσαμε για το πώς μπορούμε και να λύνουμε τις διαφωνίες μας με καλοσύνη.
Τραγουδήσαμε όλοι μαζί τραγούδια της γιορτής, φτιάξαμε χειροτεχνίες και όμορφες ζωγραφιές.
Φυσικά διαδηλώσαμε…φωνάζοντας κι εμείς «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία».
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης
Σήμερα, 13 Νοεμβρίου 2025, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης, μιλήσαμε για το πόσο σημαντικές είναι οι μικρές πράξεις καλοσύνης στην καθημερινότητά μας. Ανακαλύψαμε ότι η καλοσύνη δεν χρειάζεται μεγάλα λόγια ή εντυπωσιακές πράξεις — αρκεί ένα χαμόγελο, μια καλή κουβέντα ή μια βοήθεια σε όποιον τη χρειάζεται.
Για να μην ξεχνάμε τη δύναμή της, φτιάξαμε όλοι μαζί το «Βάζο της Καλοσύνης»
Μέσα του κλείσαμε γλυκές λεξούλες καλοσύνης, λέξεις που μας εμπνέουν να είμαστε καλύτεροι κάθε μέρα — για τους άλλους αλλά και για τον εαυτό μας.
Ας κρατήσουμε ζωντανό το μήνυμα αυτής της μέρας:
Η καλοσύνη είναι μεταδοτική … ας την σκορπίσουμε παντού!
![]() |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ημέρα Αποταμίευσης & Halloween στο Νηπιαγωγείο μας!
Η Παρασκευή 31 Οκτωβρίου ήταν μια ξεχωριστή μέρα για το νηπιαγωγείο μας, γεμάτη γνώσεις, παιχνίδι και φαντασία!
Μαζί με τα παιδιά γνωρίσαμε την Ημέρα της Αποταμίευσης, μια υπέροχη ευκαιρία να μιλήσουμε για τη σημασία του να φυλάμε και να αξιοποιούμε σωστά τα χρήματά μας. Δημιουργήσαμε το δικό μας κουμπαρά, τον στολίσαμε και υποσχεθήκαμε να βάζουμε μέσα «λίγο από το χαμόγελό μας κάθε μέρα».
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Παράλληλα, επειδή η μέρα συνέπεσε με το Halloween, δεν χάσαμε την ευκαιρία να δώσουμε μια παιχνιδιάρικη και χαρούμενη νότα! Φτιάξαμε όμορφες κολοκύθες και παίξαμε με φιλικά φαντάσματακια.
![]() |
![]() |
![]() |












































