ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΚΡΑΤΩ!!!

Την εβδομάδα αυτή (21-25 Σεπτεμβρίου 2020) ασχοληθήκαμε με το θέμα των μικροβίων. Στόχος μας ήταν να κατανοήσουν τα παιδιά τι είναι τα μικρόβια , πόσο μικρά είναι, να υιοθετήσουν  κανόνες υγιεινής  που σχετίζονται με την καθαριότητα των χεριών. Παράλληλα αναπτύξαμε κι άλλους τομείς, όπως στα μαθηματικά μάθαμε για τα ζευγάρια, στη γλώσσα κάναμε διαδρομές σε χαρτί και με το σώμα μας. Στην ψυχοκίνηση παίξαμε το κινητικό παιχνίδι κόλλα τα μικρόβιά μου.

  •  Συζητήσαμε για το τι είναι τα μικρόβια , πως τα κολλάμε, πως τα μεταφέρουμε και πως μπορούμε να τα αποφεύγουμε. Κάναμε ένα πείραμα : βουτήξαμε τα χέρια μας σε ένα  πιάτο γεμάτο με μικρόβια (αλεύρι) και αρχίσαμε να αγγίζουμε τον εαυτό μας, τα έπιπλα του σχολείου, αντικείμενα. Καταλάβαμε πως μεταδίδονται και στη συνέχεια πλύναμε τα χέρια μας.  Φτιάξαμε και τον εξολοθρευτή μικροβίων για να θυμόμαστε  τους κανόνες.

 

  • Φτιάξαμε τα ζευγάρια μικροβίων , αρχικά βρήκαμε το όμοιο ζευγάρι του κάθε μικροβίου που βρισκόντουσαν διάσπαρτα στο πάτωμα και στη συνέχεια δουλέψαμε σε δύο ομάδες , όπου η κάθε ομάδα έπρεπε να ενώσει  τα όμοια ζευγάρια.

 

 

  •  Παίξαμε διαδρομές. Αρχικά στο χαρτί σχεδιάσαμε τη διαδρομή από το σχολείο στο σπίτι αποφεύγοντας τα μικρόβια .    

και συνεχίσαμε το παιχνίδι των διαδρομών στην αυλή με το σώμα μας.

 

  • Είδαμε μία παρουσίαση που σχετίζεται με τους τρόπους που χαιρετιούνται οι άνθρωποι σε κάποια κράτη, της συναδέλφου Κατερίνας Παπαευθυμίου  .

Στη συνέχεια επιλέξαμε τους χαιρετισμούς που μπορούμε να κάνουμε τώρα που έχουμε τον κορονοϊό κι αφού τα δείξαμε ,τα χωρίσαμε σε δύο μεγάλες κατηγορίες στους χαιρετισμούς που επιτρέπονται και σε αυτούς που δεν επιτρέπονται.

 

  • Παίξαμε κι ένα παιχνίδι παντομίμας. Ένα ένα παιδί έδειχνε στους υπόλοιπους έναν χαιρετισμό και έπρεπε οι υπόλοιποι να τον βρουν.
  •  Παίξαμε και το κινητικό παιχνίδι κόλλα τα  μικρόβιά μου. Το κάθε παιδί είχε από τρία μικρόβια τα οποία έπρεπε να κολλήσει στην πλάτη κάποιου παιδιού όση ώρα έπαιζε η μουσική. Όταν σταματούσε η μουσική μετρούσαμε τα μικρόβια που είχε ο καθένας κολλημένα στην πλάτη του. Νικητής όποιος είχε τα λιγότερα!!!!