ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2023-2024:

 

Λαμβάνοντας υπόψη την περ. α’ της παρ. 4 του άρθρου 6, του ΠΔ 79/2017 (Α΄ 109) όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 44 του ν. 4777/2021 (Α΄ 25) οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, για το σχολικό έτος 2023-2024 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2023.

Αιτήσεις εγγραφών στα Δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας γίνονται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάση της διεύθυνσης κατοικίας τους , σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση

https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Κατά τη προσέλευση σας στο χώρο του σχολείου, θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα κάτωθι ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

Α) ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ Δ.Ε.Κ.Ο  Η ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ Η ΑΛΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΡΗΤΑ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Β) ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ Ή ΑΛΛΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑ.

Γ) ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ (Α.Δ.Υ.Μ.) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Δ) ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΤΕΡΟΥ ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ, ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Ε) ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) Ή ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ή ΑΛΛΗ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ή ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠ/ΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

ΣΤ) ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ Ή ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ (έκδοση τελευταίου τριμήνου).

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ/ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ.

 

Για τη δική σας διευκόλυνση στην εγγραφή του παιδιού σας και για τη προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών μπορείτε να επικοινωνείτε με την Προϊστάμενη του Νηπιαγωγείου στο τηλέφωνο 2661090494 , καθημερινά από 11:00-12:00.

Για να διαβάσετε την εγκύκλιο πατήστε  εδώ

 

  • ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ (Α.Δ.Υ.Μ.):

Σύμφωνα με την εγκύκλιο υπ’ αριθμ. Υ1/Γ.Π. οικ.46580/27-05-2014: «Παροχή οδηγιών, πληροφοριών και διευκρινήσεων σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την εφαρμογή της αρΦ.6/304/75662/Γ1/21.5.2014 , (ΦΕΚ 1296τ. Β ́/2014 ) ΚΥΑ με τίτλο “Καθορισμός του τύπου, του περιεχομένου, των όρων και προϋποθέσεων κατάρτισης, χορήγησης, φύλαξης, επεξεργασίας και αξιοποίησης του Ατομικού Δελτίου Υγείας του Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)»του Υπουργείου Υγείας καταρτίζεται μετά από τη λήψη ιατρικού ιστορικού και τη διενέργεια φυσικής εξέτασης ή, εφόσον απαιτείται, και παρακλινικής εξέτασης. Την ευθύνη συμπλήρωσης του Α.Δ.Υ.Μ. έχουν οι παιδίατροι ή οι γενικοί γιατροί ή, σε ειδικές περιπτώσεις, οι παθολόγοι, ανεξαρτήτως μονάδας ή φορέα που υπηρετούν ή συνεργάζονται, καθώς και ανεξάρτητοι ιδιώτες ιατροί των ανωτέρω ειδικοτήτων. Η διάρκεια ισχύος του είναι όση και η διάρκεια φοίτησης του/της μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο.

—> Για να κατεβάσετε το Α.Δ.Υ.Μ. πατήστε ΕΔΩ