Σήμερα στο σχολείο μιλήσαμε για την γιορτή του Πάσχα.

Αρχικά, μιλήσαμε στα παιδιά για το τι γιορτάζουμε το Πάσχα αλλά και τα έθιμα που έχουμε, όπως τα λαζαράκια που φτιάχνουμε κάθε Σάββατο του Λαζάρου, για την Κυριακή των Βαίων που πάμε στην εκκλησία και ο παπάς μας δίνει βάγια, για την Μεγάλη Εβδομάδα που όλος ο κόσμος πάει στην εκκλησία, για την Μεγάλη Πέμπτη που βάφουμε κόκκινα τα πασχαλινά αυγά, για την Μεγάλη Παρασκευή που κάνουμε την περιφορά του επιταφίου, για το Μεγάλο Σάββατο που γιορτάζουμε την Ανάσταση του Χριστού, αλλά και για την Κυριακή του Πάσχα που σουβλίζουμε το αρνί και περνάμε χρόνο με την οικογένεια μας και αγαπημένα πρόσωπα, τρώγοντας διάφορα πασχαλινά εδέσματα και πασχαλινά γλυκά, όπως σοκολατένια αυγά και τσουρέκια αλλά και τσουγκρίζοντας αυγά εύχοντας Χριστός Ανέστη!.
Στη συνέχεια, με τα παιδιά παίξαμε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με ένα στεφάνι και πασχαλινά αυγά.
Τα παιδιά έκαναν διάφορες πασχαλινές κατασκευές, όπως πασχαλινές λαμπάδες, πασχαλινά λαγουδάκια και πασχαλινά κόκκινα αυγά.
Επιπλέον, κάναμε διάφορες πασχαλινές κατασκευές με λαγουδάκια και όλοι μαζί φτιάξαμε ένα πασχαλινό αυγό, το οποίο στολίσαμε με διάφορες πασχαλινές ζωγραφιές.
Επιπρόσθετα, για να ευχηθούμε για το Πάσχα, φτιάξαμε πασχαλινές κάρτες με ευχές αλλά και πασχαλινά καλαθάκια τα οποία γεμίσαμε με καραμέλες και πασχαλινά αυγά και τα μοιράσαμε στο κάθε παιδάκι.
Ακόμη, τα παιδιά έκαναν φύλλα εργασίας με πασχαλινά θέματα.
Τέλος, φτιάξαμε πασχαλινά αυγά, τα οποία το κάθε παιδί πήρε σπίτι του.
πηγή εικόνας:https://images.app.goo.gl/R6V4d6XetJTUhVx29



























