ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΗΠΙΩΝ – ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-21

Σας ενημερώνουμε ότι  με βάση την Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας , Αριθμ. 53128/Δ1 – ΦΕΚ Τεύχος B’ 1767/08.05.2020, οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιούνται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής, την οποία θα υποβάλλουν οι γονείς (χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxis net) στην ηλεκτρονική διεύθυνση:    https://proti-eggrafi.services.gov.gr/
από τις 15 έως τις 30 Μαΐου 2020.  Η ηλεκτρονική αίτηση, σύμφωνα με την εγκύκλιο υποβάλλεται από τους γονείς με βάση τη διεύθυνση κατοικίας και σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου. Ωστόσο, λόγω συστέγασης του  Νηπιαγωγείου μας  με τον Παιδικό Σταθμό της Μητρόπολης γίνονται δεκτά νήπια και προνήπια που είναι γραμμένα στον Παιδικό Σταθμό και επομένως δε λαμβάνονται ως κριτήρια εγγραφής νέων μαθητών τα όρια σχολικής περιφέρειας. Εν όψει λοιπόν αυτής της ιδιαιτερότητας της σχολικής μας μονάδας αναμένεται ενημέρωση και διευκρινήσεις από τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Εγγραφές μετά την 30η Μαΐου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δικαίωμα εγγραφής στο Νηπιαγωγείο έχουν οι μαθητές που είναι γεννημένοι το 2015 και 2016. Η εγγραφή των προνηπίων στο 2ο έτος του Νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα.
Δε χρειάζεται η προσκόμιση νέων δικαιολογητικών.

Τα παραστατικά  εγγραφής που απαιτούνται είναι:

α)Αίτηση εγγραφής

β) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή/τριας,

γ) Βιβλιάριο υγείας του μαθητή/τριας ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια,

δ) Γνωμάτευση από Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ) ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο σε περίπτωση μαθητή/τριας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Τα απαιτούμενα παραστατικά προσκομίζονται από τους γονείς, με επίσκεψή τους στη σχολική μονάδα, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, από 18 έως 29 Μαΐου και ώρα 9.30π.μ. έως 12.30. π.μ.

Τηλέφωνο 13ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής: 2531031369
Email: mail@13nip-komot.rod.sch.gr

Σας κοινοποιούμε την Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας καθώς και τις οδηγίες αναφορικά με τις ηλεκτρονικές εγγραφές νηπίων και προνηπίων στα δημόσια Νηπιαγωγεία, για την πλήρη ενημέρωσή σας.

ΦΕΚ Β΄1767-8-05-2020 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

https://drive.google.com/file/d/1LhkhwDLFDFxXTeiYgZmLHB5PUQ-ThaOc/view?usp=drivesdk

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *