2 Απριλιου-Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου,προς τιμήν ενός μεγάλου Δανού συγγραφέα Χανς Κρίστιαν ‘Αντερσεν. Ο Άντερσεν έγινε γνωστός μέσα από τα βιβλία του που έγραψε για τα παιδιά και κάποια από αυτά ή τα έχετε διαβάσει ή τα έχετε στη βιβλιοθήκη σας.Το Ασχημόπαπο,Ο μολυβένιος Στρατιώτης,Το κοριτσάκι με τα σπίρτα,Η βασίλισσα του χιονιού ,Η Τοσοδούλα και τόσα άλλα.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της ημέρας  σας προτείνουμε να διαβάσετε μια επίκαιρη ιστορία μιας Ιταλίδας συγγραφέα που μιλά για το Κορωνοϊό!!!

Μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή pdf από εδώ:

ΒΙΒΛΙΟ-ΓΙΑ-ΤΟΝ-ΚΟΡΩΝΟΙΟ (1) (1)

Σχετικά με τον κορωναϊό, μπορείτε να δείτε μερικές συμβουλές για παιδιά στο παρακάτω βίντεο:

Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας μικρόβια και αν έχετε νερομπογιές ή τέμπερα(διαλυμένη σε λίγο νερό) στο σπίτι να ρίξετε από λίγο σε ένα  χαρτί και να φυσήξετε με καλαμάκι.

Ακόμη, μπορείτε να ζωγραφίσετε το αγαπημένο σας βιβλίο και να μας στείλετε τις ζωγραφιές σας.Μια πολύ όμορφη ιδέα είναι αν έχετε βιβλία του Άντερσεν ή του Αισώπου στη βιβλιοθήκη σας να φτιάξετε αινίγματα μαζί με τις μαμάδες ή τους μπαμπάδες και να τα στείλετε στους φίλους σας και αυτοί με τη σειρά τους να μαντέψουν τους τίτλους.

Τέλος, μπορείτε ακόμα να φτιάξετε το δικό σας βιβλίο με τις υπέροχες ζωγραφιές σας,επιλέξτε  και ένα όμορφο τίτλο και γίνετε μικροί συγγραφείς!!

Είναι χρήσιμο να έχουμε στο νου: “Κάθε βιβλίο που διαβάζω,τον κόσμο εγώ αλλάζω!!”

Καλή σας διασκέδαση!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *