Η επαφή με τον διάσημο ζωγράφο Πητ Μοντριαν, ήταν η αφορμή για να ασχοληθούμε με τα χρώματα,την τελεία και τις γραμμές.
Ο Μοντριαν χρησιμοποιούσε γραμμές και τα βασικά χρώματα για να συνθέσει τα έργα του. Ετσι κι εμείς γιορτασαμε την Παγκόσμια ημέρα προστασίας των ζώων με ζωάκια ζωγραφισμένα αλά Μοντριαν.
Κατόπιν, μάθαμε τα 3 βασικά χρώματα μέσα από παιγνιωδεις δραστηριότητες και φύλλα εργασίας.
Στη συνέχεια κάναμε μίξεις των βασικών χρωμάτων για να μάθουμε πως δημιουργούνται τα συμπληρωματικά. Χρησιμοποίησαμε τεμπερες, πινέλα,τα δαχτυλα μας,μέχρι και πληντυριο τα βάλαμε τα χρώματα!
Αφού γνωρίσαμε τα χρώματα, διαβάσαμε βιβλία γι’αυτα, τα τραγουδήσαμε,παίξαμε παιχνίδια και ψηφίσαμε για το αγαπημένο καθε τμήματος.
Και ξαφνικά, μέσα από τα βιβλία ξεπήδησε μια τελεία και πολλές διαφορετικές γραμμές. Μάθαμε να τις ξεχωρίζουμε και τις ονομασίες τους.
Αρχίσαμε λοιπόν,να γνωρίζουμε τις γραμμές πρώτα μέσα από αισθητηριακα παιχνίδια.
Και στη συνέχεια μέσα από ατομικές αλλά και ομαδικές εργασίες και δραστηριότητες.
Τα χεράκια μας δημιούργησαν μοναδικά, ακόμα μια φορά.
Τελεία και παύλα!!!