Αυτές τις μέρες ασχοληθήκαμε με το όνομά μας. Αναγνωρίσαμε και μάθαμε το όνομά μας μέσα από παιχνίδια.
Κάποιες δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν είναι οι εξής: Μετρήσαμε πόσα γράμματα έχει το όνομά μας και συγκρίναμε ποιος έχει τα περισσότερα και ποιος τα λιγότερα γράμματα
Μετρήσαμε πόσες συλλαβές έχει το όνομά μας, χτυπώντας παλαμάκια.
Ανασυνθέσαμε το όνομά μας φτιάχνοντας διάφορες δημιουργίες.
Ασχοληθήκαμε με το αρχικό γράμμα του ονόματός μας.
Η μάγισσα Ανακατωσούρα, που της αρέσουν οι σκανταλιές έκλεψε το αρχικό γράμμα και το φυλάκισε σε μπαλόνια. Διαβάσαμε πώς θα ήταν το όνομά μας αν έλειπε το αρχικό τους γράμμα. Τα παιδιά το διασκέδασαν. Τέλος, κατάφεραν να το βρουν και να το ενώσουν με το υπόλοιπο όνομά τους.
Τα παιδιά, με τη βοήθεια της μελισσούλας beebot, βρήκαν το αρχικό τους γράμμα, διάλεξαν και προγραμμάτισαν τη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσει το ρομποτάκι μας.
Τοποθετήσαμε δίπλα από το αρχικό γράμμα, εικόνες που το όνομά τους ξεκινάει από την ιδιά φωνούλα που ξεκινάει το όνομά μας. (φωνολογική ενημερότητα). Ακολούθησε αντίστοιχο φύλλο εργασίας.


