ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟ

Βρισκόμαστε στα τέλη Γενάρη, στην καρδιά του χειμώνα και οι χειμερινές δραστηριότητες στο νηπιαγωγείο μας είναι αρκετές.. Συζητήσαμε για τον χειμώνα και τις αλλαγές του καιρού και της φύσης. Ασχοληθήκαμε με τα ρούχα του χειμώνα. Τα φορέσαμε και παίξαμε με αυτά μέσα από πολλές δραστηριότητες.

Ακούσαμε και είδαμε το παραδοσιακό ουκρανικό παραμύθι ” Το γάντι” και το επεξεργαστήκαμε με δραστηριότητες γλώσσας, μαθηματικών και με δραματοποίηση.

Με αφορμή τα χιόνια που υπήρχαν στα γύρω βουνά μιλήσαμε για το χιόνι και το χιονάνθρωπο και ακούσαμε το παραμύθι με τον χιονάθρωπο που δεν ήθελε να λιώσει . Διαβάσαμε ακόμα και τη βασίλισσα του χιονιού. Φτιάξαμε μακέτα με το χιονισμένο Αχλαδόκαμπο και πολλές άλλες κατασκευές..

Είπαμε ότι για να ζεσταθούμε το χειμώνα τρώμε σούπες και πίνουμε ζεστά ροφήματα (σοκολάτες, τσάι) και φτιάξαμε ζεστή σοκολάτα..

Στη συνέχεια, συζητήσαμε για τα ζώα και το πώς προφυλάσσονται από το κρύο και ότι πέφτουν σε χειμερία νάρκη. Ποια ζώα είναι αυτά και που φωλιάζουν; Τα ξεχωρίσαμε από αυτά που δεν πέφτουν σε χειμερία νάρκη..

Ακόμα, μιλήσαμε για τη ζωή στους πάγους. Τόσο στο Βόρειο όσο και στο Νότιο Πόλο. Στο Βόρειο Πόλο μένουν οι εκσιμώοι στα ιγκλού. . Είναι λίγο διαφορετικοί από μας..

Στο Νότιο Πόλο μένουν οι πιγκουίνοι. Είδαμε ντοκιμαντέρ γι αυτούς ώστε να μάθουμε πο ζουν, τι τρώνε, πώς κινούνται, πως γεννάνε τα αυγά τους και πως μεγαλώνουν τα μικρά πιγκουινάκια..Οι πιγκουίνοι μας βοήθησαν πολύ στο να μετράμε.. Και παίξαμε και αρκετά παιχνίδια survivor. Συμμετείχαν και οι πιγκουίνοι..

 

 

 

ΑΑΑ Αρχίζει η παγωνιά!!

 

48047ed8 cbe7 40eb 8ebb af7ea8a2a652

Ήρθε καιρός να στολίσουμε το νηπιαγωγείο μας “παγωμένα” αφού βρισκόμαστε στην καρδιά του “Χειμώνα”.

“Παγωμένα” παράθυρα και πόρτες.

Θυμηθήκαμε ποιά είναι τα τρία παιδιά του Χειμώνα, καθώς διανύουμε τον 2ο μήνα του, τον Ιανουάριο.

Τον γράψαμε, τον διαβάσαμε, τον συλλαβίσαμε, τραγουδήσαμε, διαβάσαμε παραμύθια και ποιήματα…

Μάθαμε την παροιμία “Το Φεγγάρι του Γενάρη μοιάζει σαν μαργαριτάρι”

Φτιάξαμε ατομική κατασκευή με ένα φεγγάρι από αλουμινόχαρτο.

Χιονονιφάδες με αλάτι και νερομπογιές.

Χιονισμένη πόλη

Μυρίσαμε και γευτήκαμε ζεστά ροφήματα του Χειμώνα.

Ζεστές σοκολάτες μας πρόσφερε ο φούρνος του χωριού μας, με σπιτικό κέικ της μικρής μας μαθήτριας Φωτεινή.

 

 Είδαμε πίνακες ζωγραφικής…

Ατομική κατασκευή “Ζεστή Σοκολάτα” αφού είναι το αγαπημένο μας ζεστό ρόφημα.

Βάλαμε τις κούπες με το ρόφημά μας από το μεγάλο στο μικρό.

 Όμως έφτασαν και οι Αλκυονίδες μέρες.

 

ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2024 – ΝΕΑ ΟΝΕΙΡΑ….

3c7f78b1 ed38 407e 86ab 2b18e4191d66

Οι μικροί μας μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σας εύχεται Καλή Χρονιά με Υγεία, Ευτυχία και με πολλά πολλά όνειρα.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Κιβερίου πρόσφερε σε όλους τους μαθητές αλλά και για το προσωπικό βασιλόπιτα με συνοδεία δύων δώρων. Όλοι μικροί και μεγάλοι με αγωνία περίμεναν να δουν ποιος θα είναι ο τυχερός . Ο μικρός μας Παναγιώτης αλλά και η Κυρία Όλγα είναι οι τυχεροί για το 2024! Τους ευχόμαστε κάθε καλό!

Στη συνέχεια με αρκετές εργασίες και κατασκευές υποδεχτήκαμε το 2024 με κάθε λαμπρότητα!

 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟΥ

Οι μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου Αχλαδόκαμπου έκαναν την επανεκκίνησή τους στο χώρο του σχολείου. Έκοψαν την βασιλόπιτα όπως λέει το έθιμο..Έφαγαν το κομμάτι τους και με αγωνία περίμεναν να βρει κάποιος το φλουρί.

Η μικρή μας Μαριάντζυ ήταν η τυχερή και της ευχόμαστε να είναι πάντα τυχερή, όπως και σε όλα τα παιδάκια..Έτσι, κέρδισε και το δωράκι της , ένα παιχνίδι με το όποιο θέλησε να παίξει στην τάξη με τους φίλους της.

Τέλος, τα παιδιά υποδέχτηκαν το 2024 φτιάχνοντας ζωγραφιστά πυροτεχνήματα και γράφοντας το 2024.

IMG 20240108 123926

Ευχόμαστε σε όλους μια καλή, δημιουργική,με υγεία και αγάπη, χρονιά!!!