“Όταν λέω πορτοκάλι…να βγαίνεις!”

Στα πλαίσια ένταξης του Νηπιαγωγείου μας στο δίκτυο  Ταπεριστας, ένα υπέροχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  παρακολούθησαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Κιβερίου σήμερα Τετάρτη 13/12/2023  με ένα και μοναδικό βασιλιά των φρούτων… ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ.

 Αφού μας καλωσόρισαν οι έμπειρες εκπαιδεύτριες του ΚΠΕ Ν. Κίου, καλημερίσαμε και  τους μαθητές  Νηπιαγωγείου Φιχτίων! Με όμορφα παιχνίδια γνωριμίας ξεκίνησε η σημερινή δράση μας.

Με πλούσιο πρόγραμμα μάθαμε τόσα πολλά για το πορτοκάλι και τις ευεργετικές ιδιότητές του.

 Μέσα από πολλές βιωματικές δραστηριότητες  όλα τα παιδιά ενεργοποιήσαν τις αισθήσεις τους, ανέπτυξαν τη δημιουργικότητά τους, τη φαντασία τους  και έμαθαν παίζοντας.

Διαβάσαμε ένα παραμύθι και συμμετείχαμε σε ψυχοκινητικά παιχνίδια. Κόψαμε, κολλήσαμε, ζωγραφίσαμε, φτιάξαμε μία ομαδική πορτοκαλιά και μία φρουτιέρα γεμάτη με εσπεριδοειδή φρούτα.

 

Αφού πήραμε δυνάμεις με το πρωινό μας, βρεθήκαμε σε έναν πορτοκαλεώνα της περιοχής. Εκεί συνδέσαμε τα όσα ήδη μάθαμε, παρατηρήσαμε τους κορμούς, τα φύλλα, τα πορτοκάλια και δώσαμε σημασία πόσο σημαντικό είναι το πορτοκάλι για το τόπο μας.

Τέλος επισκεφτήκαμε το χυμοποιείο ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ όπου μας υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά! Αφού πρώτα μας είπαν βασικούς κανόνες που πρέπει να τηρούμε κατά την ξενάγηση, ξεκινήσαμε για  ένα  ενδιαφέρον ταξίδι.!

Διασχίσαμε ένα πολύ μεγάλο “εργοστάσιο” με πολλά μηχανήματα. Μας περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια  πώς τελικά τα πορτοκάλια γίνονται χυμό μέσα σε συγκεκριμένες χάρτινες συσκευασίες ώστε να αποθηκεύονται χωρίς κανένα κίνδυνο. Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενίας σας και  για τους χυμούς που μας προσφέρατε.