Την βδομάδα που μας πέρασε επεξεργαστήκαμε με τα παιδιά το θέμα της σποράς.. Μιλήσαμε για τις εργασίες που κάνει ο γεωργός αυτή την περίοδο στο χωράφι του και φυσικά μάθαμε και αγαπήσαμε το τραγούδι: “Ο γεωργός πάει στον αγρό“.
Φέραμε πολλά και διάφορα σποράκια ,τα οποία ξεχωρίσαμε και γράψαμε σε ετικέτες τι είναι το καθένα.
Διαβάσαμε το παραμύθι ” Ο λαχανόκηπος του Μάνου του νάνου” και συζητήσαμε πώς ένα μικρό σποράκι αν το φυτέψεις και το φροντίσεις μπορεί να μεγαλώσει. Απαριθμήσαμε τα βήματα ένα ένα για την διαδικασία αυτή.
Στη συνέχεια, συνεργαστήκαμε και φτιάξαμε ομαδικά μια κατασκευή αναπαριστώντας τον τρόπο που μεγαλώνουν τα σποράκια μέσα σε μια γλάστρα.
Δεν αρκεστήκαμε όμως μόνο στο χαρτί, φυτέψαμε τα σποράκια από φακές που έιχαμε φέρει σε κεσεδάκια από γιαούρτι (ατομικά) αλλά και σε ένα μεγάλο ταψάκι αλουμινένιο φτιάξαμε το χωραφάκι μας και κάθε μέρα τα ποτίζουμε μέχρι να μεγαλώσουν. Και να τα αποτελέσματα που μας ενθουσίασαν πολύ..
Ακόμα, ασχοληθήκαμε με τα σκιάχτρα αφού εξηγήσαμε ποιος είναι ο σκοπός ύπαρξής τους. Αντιστοιχίσαμε τα όμοια και τα ζωγραφίσαμε αλλά φτιάξαμε και το μεγααααλο σκιάχτρο της τάξης μας.
Το καλύτερο όμως της εβδομάδας ήταν το άφθονο messy play με όλα αυτά τα σποράκια. Αισθητηριακά ολοκληρωθήκαμε λίγο παραπάνω. Μαγειρέψαμε με αυτά στο κουζινάκι μας, τα μεταφέραμε σε διάφορα δοχεία , τα πιάσαμε με κουταλάκια, τα ανακατέψαμε με τα χέρια, τα κολλήσαμε σε πλαστελίνη φτιάχνοντας κύκλους..το ευχαριστηθήκαμε..































