Επιστρέφουμε στο σχολείο – Οδηγίες για αυτοδιαγνωστικό έλεγχο

 Tα σχολεία επαναλειτουργούν δια ζώσης από τη Δευτέρα 10-5-2021 τηρώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ  για τα μέτρα ασφάλειας (μάσκα, αποστάσεις, υγιεινή χεριών, καλός αερισμός) και επιπλέον με τη διενέργεια  υποχρεωτικού αυτοδιαγνωστικού (self) τεστ. 

Η  εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID-19 αφορά μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), διοικητικό και λοιπό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα

  • Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ τα προμηθευόμαστε  ΔΩΡΕΑΝ από σήμερα Τετάρτη 5-5,   μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ.
  •  Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται κάθε σχολική εβδομάδα, τουλάχιστον άπαξ, πριν από τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις οδηγίες  και έως είκοσι τέσσερις ώρες πριν την προσέλευση στην σχολική μονάδα.
  • Δηλώνουμε το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού τεστ στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr
  • Εκδίδουμε και εκτυπώνουμε τη «Σχολική Κάρτα» την οποία θα φέρουν μαζί τους οι μαθητές και θα την επιδεικνύουν   κατά την είσοδό τους στο νηπιαγωγείο, κάθε Δευτέρα.
  • Η είσοδος των μαθητών/τριών στο νηπιαγωγείο θα πραγματοποιείται μόνο με την επίδειξη της σχολικής κάρτας.
  • Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς/κηδεμόνες θα μπορούν να συμπληρώνουν μια χειρόγραφη σχολική κάρτα/δήλωση αρνητικού αποτελέσματος. Οι γονείς /κηδεμόνες μπορούν να παραλάβουν τη φόρμα από το νηπιαγωγείο την Πέμπτη 6 Μαΐου από τις 10.30΄ – 11.30΄.
  • Αν το self-test είναι θετικό, τότε δηλώνεται το θετικό αποτέλεσμα στη σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, με την οποία θα μπορεί να μεταβεί σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test.
  • Αν και το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ που προβλέπει απουσία για 14 ημέρες.
  • Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό λαμβάνουμε σχετική βεβαίωση από τη Δομή εξέτασης και επιστρέφουμε κανονικά στο σχολείο.

Σε περίπτωση που γονέας/κηδεμόνας δεν έχει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ) ή συναντά δυσκολία στον εντοπισμό των συγκεκριμένων αριθμών, παρέχεται η δυνατότητα επίσκεψης σε δημόσια δομή που εμφανίζεται στη λίστα: https://self-testing.gov.gr/eody-stathera-simeia.pdf

Περισσότερες πληροφορίες στη πλατφόρμα:  https://self-testing.gov.gr/

Με τη συνεργασία και τη βοήθειά σας επιστρέφουμε στο σχολείο και «Μαθαίνουμε ασφαλείς».Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου