ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ της Ευγενίας Φακίνου

Η Επέτειος του Πολυτεχνείου αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία να μιλήσουμε στο νηπιαγωγείο για την αξία της Δημοκρατίας και τους αγώνες για την κατάκτησή της! Το βιβλίο της Ευγενίας Φακίνου,  “Ντενεκεδούπολη”, είναι η αφορμή για  ένα πλήθος ερεθισμάτων  που βοηθούν τα παιδιά στην κατάκτηση των εννοιών της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας!

Η Ντενεκεδούπολη είναι μια πολιτεία αλλιώτικη απ’ τις άλλες. Δεν είναι φτιαγμένη από τούβλα, πέτρες, τσιμέντο ή γυαλί. Είναι ολόκληρη φτιαγμένη από ντενεκέδες. Και μένουν σ’ αυτή, τι… άλλο; Ντενεκεδάκια.

Άδεια, σκουριασμένα, παλιά ντενεκεδάκια. Βρέθηκαν όλα πεταμένα σ’ ένα σκουπιδότοπο κι αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους πολιτεία, για να μένουν μόνα τους και να ‘χουν την ησυχία τους.
Τα ντενεκεδάκια που μένουν εδώ έχουν περίεργα ονόματα:

Σαρδέλας, Μηλίτσα, Βουτυρένιος, Σοφός, Οκέυ-μπαμ-μπαμ.

Ο Σαρδέλας είχε πριν τον πετάξουν σαρδέλες, η Μηλίτσα είχε κομπόστα μήλο, ο Βουτυρένιος βούτυρο, ο Οκέυ-μπαμ-μπαμ είχε κόκα-κόλα κι ο Σοφός είχε μέσα του καφέ.
Ζούσαν όλα πολύ ευτυχισμένα στην Ντενεκεδούπολη, ώσπου μια μέρα…

Ας παρακολουθήσουμε την ιστορία….

 

 

Μπορείτε να ζωγραφίσετε τον ήρωα που σας έκανε εντύπωση και την Τετάρτη στο πρώτο διαδικτυακό μάθημά μας, να κάνουμε την παρουσίαση των εργασιών και να μιλήσουμε για τα συναισθήματα που σας προκάλεσε η ιστορία….

Θα περιμένουμε με χαρά!!!