Δράσεις από τη χρονιά που πέρασε

Αγαπητοί φίλοι θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας όμορφες στιγμές από τις δράσεις που υλοποιήθηκαν στο νηπιαγωγείο μας το σχολικό έτος 2019-2020.

                        Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού                                           

Δημιουργήσαμε με τους μαθητές μας στην αυλή του σχολείου μας μια διαδρομή που περιελάμβανε άλματα, εμπόδια,ισορροπία, πέρασμα από τούνελ και ζιγκ ζαγκ. Τα παιδιά ακολούθησαν τη διαδρομή  στη συνέχεια  σε ομάδες δοκίμασαν το μπάσκετ σε αυτοσχέδιες μπασκέτες και τέλος έκαναν ρίψεις με ακόντιο.Η μέρα μας ολοκληρώθηκε με ζωγραφιές των παιδιών σχετικά με τις εντυπώσεις τους και φυσικά βράβευση των μικρών αθλητών με μετάλλια και έπαινους συμμετοχής.                                                      

   

     

        

 

Η ιστορία του σχολείου μας

Όταν χτιζόταν το σχολείο μας  ανακαλύφθηκαν αρχαία ερείπια και έγινε ανασκαφή. Με τους μαθητές μας έχουμε τη δυνατότητα να παρατηρούμε τις αρχαίες πέτρες που υπάρχουν στην αυλή μας. Οι αρχαιολόγοι που ήταν υπεύθυνοι για την ανασκαφή , μέσα από μία εκπαιδευτική παρουσίαση μας διαφώτισαν σχετικά με τον τρόπο εργασίας τους και  μαμά μαθήτριας μας, που εργάζεται ως μηχανολόγος μηχανικός μας μίλησε για τη διαδικασία που ακολουθείται όταν κατά την κατασκευή κάποιου έργου υπάρχουν αρχαία ευρήματα. 

     

Η ανασκαφή που πραγματοποιήθηκε κατά την κατασκευή του σχολείου μας και όλα όσα ανακαλύψαμε σχετικά με αυτήν, μας έδωσαν την έμπνευση για να δημιουργήσουμε την  “Ιστορία του σχολείου μας” την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

 https://video.sch.gr/asset/detail/e1niLYTbXOHdYRZ4McbdT4Ve/P1GGpSbjiZNiKKk7DkXOk7uJ

Οι μαθητές  παρουσίασαν στους γονείς την ιστορία του σχολείου μας  και στη συνέχεια τους ξενάγησαν στους χώρους με τις αρχαίες πέτρες στην αυλή. Ολοκληρώνοντας παρουσιάσαμε στους γονείς  το “Μικρό  μας Μουσείο  αρχαίων παιχνιδιών”, ένα project που προέκυψε  μέσα από τις ανακαλύψεις μας σχετικά με την αρχαιολογία και την επιθυμία μας να γνωρίσουμε τα παιχνίδια των παιδιών στα αρχαία χρόνια. 

    

 

Το δικό μας παραμύθι

Το κρυφτό του δράκουείναι ένα παραμύθι που εμπνεύστηκαν, υπαγόρευσαν και εικονογράφησαν οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας. Τα παιδιά πρότειναν τις ιδέες τους σχετικά με τους ήρωες και την πλοκή και άρχισε να ξετυλίγεται μια ιστορία για ένα δράκο που παίζει ένα από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών στην αυλή. Στη συνέχεια οι μαθητές  σε ομάδες δημιούργησαν τις εικόνες του παραμυθιού με ζωγραφική και κολάζ.Το αγαπημένο μας παραμύθι έγινε βιβλίο και ταξίδεψε  στα σπίτια όλων των παιδιών και μπορείτε να το παρακολουθήσετε στον  ακόλουθο σύνδεσμο:

https://video.sch.gr/asset/detail/c14lBe8lZjLTFTfMIlMots66/m27ZDZbFaqjKLZLWIT8i1HMW

 Ζωντανέψαμε το παραμύθι στην αυλή μας με σκηνικό τους θάμνους και τα δέντρα μας και το χαρήκαμε πραγματικά!

   

     

Η καινούρια σχολική χρονιά σε λίγο ξεκινά. Ευχόμαστε ολόψυχα να είναι μία όμορφη και δημιουργική χρονιά για όλους μας!

CC BY-NC 4.0 Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά-Μη Εμπορική Χρήση 4.0.