Αχ μελισσούλα, μελισσάκι!

Σήμερα, είχαμε την χαρά και την τιμή, να μας επισκεφτεί στο σχολείο μας ο μελισσοκόμος, κ. Γεώργιος Τριχώνας, απο τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Λέσβου (με έδρα τα Αλυφαντά)! https://www.lesvos-honey.gr/

Ο Μελισσοκόμος μίλησε στα παιδιά για το επάγγελμά του, παρουσίασε τη στολή του μελισσοκόμου και τα μέρη αυτής και μας μίλησε για τη διαδικασία παραγωγής του μελιού, καθώς είχε φέρει μαζί του και μια κυψέλη. Συζητήσαμε για την κοινωνία των μελισσών, τα μέλη αυτής (βασίλισσα, εργάτριες, κηφήνας) και για τον ρόλο τους. Τα παιδιά ενθουσιασμένα φόρεσαν τις παιδικές στολές και μεταμφιέστηκαν σε μελισσοκόμους! Ζήσαμε την εμπειρία με όλες μας τις αισθήσεις καθώς τα παιδιά γεύτηκαν την κηρήθρα και το μέλι και απολαύσαμε τη μυρωδιά που αναδύθηκε όταν ο μελισσοκόμος άνοιξε την κυψέλη! Επίσης, μας έδειξε την τεχνική με την οποία φτιάχνονται οι πανέμορφες λαμπάδες απο μελισσοκέρι!

Εν τέλει, οι μαθητές, για την ειδική και πολύ σημαντική αποστολή που φέρνουν εις πέρας, τιμήθηκαν με τον τίτλο “Επίσημοι Μελισσοπροστάτες” απο τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό και κεράστηκαν βαζάκι με μέλι! 

Σας ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη εμπειρία!

Εις το επανιδείν!