Τα παιδιά, την εβδομάδα που μας πέρασε, έμαθαν πολλά ενδιαφέροντα για την εθνική επέτειο, όπως: τι είναι η κατάθεση στεφάνου και τα Ηρώα, τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου 1940, πώς ξεκίνησε o Ελληνοϊταλικός Πόλεμος του 1940, το καταδρομικό “ΕΛΛΗ”, γιατί αυτή η εθνική εορτή λέγεται αλλιώς και Επέτειος του ΟΧΙ. Επιπλέον, μάθαμε ποια ήταν η θέση της γυναίκας σε αυτόν τον πόλεμο, τι φορούσαν οι στρατιώτες. Τραγουδήσαμε τις «Γυναίκες Ηπειρώτισσες», «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» και φυσικά τον Εθνικό μας Ύμνο. Μιλήσαμε για τον σπουδαίο ζωγράφο Πάμπλο Πικάσο και τον πίνακά του «Ειρήνη».  Διαβάσαμε και μιλήσαμε για την Εθνική Αντίσταση και για τα δικαιώματά μας στη Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Επί προσθέτως, το Νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα με δραστηριότητα εξοικείωσης στο δυαδικό σύστημα, ζωγραφίζοντας την Ελληνική σημαία, με τη βοήθεια της δασκάλας των αγγλικών μας, κ. Μελανθίας Χατζηράλλη.

Επίσης, παρακολουθήσαμε τα παρακάτω εκπαιδευτικά βίντεο:

https://eggpaideush.gr/h-epeteios-tou-oxi/

https://www.youtube.com/watch?v=XBhPi1ShGms&t=1s

Ολοκληρώσαμε με τον εορτασμό ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου όπου τα παιδιά είπαν τα ποιήματά τους, τραγούδησαν και παρήλασαν στον κεντρικό δρόμο του χωριού.