Η Σχολική χρονιά ξεκίνησε με πολύ κέφι, καλή διάθεση και δημιουργικότητα!

Αρχικά, δημιουργήσαμε το παρουσιολόγιο της τάξης μας, με τα αερόστατα, προκειμένου να ξεκινήσει το όμορφο ταξίδι μας στη γνώση! Κατόπιν, ακολούθησαν πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια που μας βοήθησαν να μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να γράφουμε το αρχικό μας γράμμα και κατόπιν ολόκληρο το όνομά μας !

Εν συνεχεία, με το φθινόπωρο να έχει έρθει για τα καλά, μάθαμε τα χρώματα του φθινοπώρου (κόκκινο, κίτρινο, καφέ, πορτοκαλί, πράσινο) ξεκινώντας από τα βασικά χρώματα και κατόπιν στα «μαγικά» που δημιουργήσαμε με μείξεις χρωμάτων. Κατασκευάσαμε καδράκια με «φθινοπωρινά δεντράκια» από ρολό χαρτί υγείας και αληθινά φύλλα που μαζέψαμε από την αυλή μας. Κατόπιν, αφού παρατηρήσαμε πίνακες ζωγραφικής διασήμων ζωγράφων με θέμα το φθινόπωρο στον Η/Υ, γίναμε οι ίδιοι ζωγράφοι και δημιουργήσαμε τους δικούς μας πίνακες ζωγραφικής με τίτλο «φθινοπωρινά παλαμόδεντρα», χρησιμοποιώντας τα χρώματα του φθινοπώρου. Τα παλαμόδεντρα δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας τέμπερες με τις οποίες βάψαμε τις παλάμες μας, πινέλα και κηρομπογιές για το σχηματισμό κλαδιών.  

Επιπλέον, όλοι μαζί δημιουργήσαμε το σπιτάκι του φθινοπώρου έχοντας στα παράθυρα τα 3 του παιδάκια (Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος) προκειμένου να στολίσουμε το ημερολόγιο της παρεούλας μας!

Με την είσοδο του Οκτώβρη, γιορτάσαμε την παγκόσμια ημέρα των ζώων! Αφού διαβάσαμε το παραμύθι «Αν ήσουν ζώο, ποιό ζώο θα ήσουν;», ζωγραφίσαμε το αγαπημένο μας ζωάκι σε καρδιά με κορδέλα και το κρεμάσαμε στο λαιμό μας. Επίσης, ζωγραφίσαμε με την τεχνική του πιρουνιού και με τέμπερα, όμορφους σκαντζόχοιρους τους οποίους και ονοματίσαμε!  

Τέλος, με αφορμή την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που προκάλεσε την περιέργεια των παιδιών με συνεχείς ερωτήσεις, αποφασίσαμε να μυήσουμε τα παιδιά στην εκλογική διαδικασία επεξηγώντας το δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Στήσαμε παραβάν, κατασκευάσαμε κάλπη και ψηφίσαμε το αγαπημένο μας φθινοπωρινό φρούτο, αφού εν προκειμένω μαθαίναμε για τα φρούτα του φθινοπώρου!