Τις δύο τελευταίες εβδομάδες, όπως ήταν φυσικό, ασχοληθήκαμε με την μεγάλη θεματική ενότητα της γιορτής του Πάσχα! Διαβάσαμε πολλές πασχαλινές ιστορίες και παραμύθια (Το αβγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα, Ιστορίες του Πάσχα, Η κότα με τα κόκκινα αβγά, Οι λαμπάδες που επαναστάτησαν), ζωγραφίσαμε, παρακολουθήσαμε βιντεάκια για το Πάσχα, τα ήθη και έθιμα σε διάφορες περιοχές της χώρας μας (Χίος, Μυτιλήνη, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λεωνίδιο), μάθαμε για τα Πάθη του Χριστού χρησιμοποιώντας εποπτικό υλικό, κάναμε πολλές εργασίες βασισμένες σε όλα τα θεματικά πεδία (Γλώσσα, Μαθηματικά, Νέες Τεχνολογίες, Κοινωνικές Επιστήμες, Τέχνη) και παίξαμε κινητικά παιχνίδια (παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού με αβγουλάκια, κυνηγώντας το αβγό με το κουτάλι, δραματοποίηση/μίμηση κινήσεων)!Επιπλέον, παρατηρήσαμε πίνακες ζωγραφικής σπουδαίων ζωγράφων που έχουν ως θέμα τους το Πάσχα και δώσαμε δικούς μας τίτλους σε αυτούς. Επίσης, βάψαμε κόκκινα αβγά και δημιουργήσαμε πολλές όμορφες κατασκευές (καλαθάκι κότα που γεμίσαμε με σοκολατάκια και καραμέλες), μικρό καλαθάκι για το κόκκινο αβγό μας, κάρτα με λαγουδάκια, πασχαλίτσα από χάρτινο πιάτο και λαμπάδες από φυσική κηρήθρα μέλισσας! 

Σημαντική ήταν η συμβολή της δασκάλας των αγγλικών μας, κ. Αγγελικής Τσακύρη, με τις όμορφες δραστηριότητες και τα παιχνίδια που είχε σχεδιάσει για τους μικρούς μας μαθητές!

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον χώρο τέχνης και δημιουργίας Artοποιώ Κεραμειών για την όμορφη φιλοξενία προκειμένου να δημιουργήσουμε τις λαμπάδες μας με φυσική κηρήθρα!

Σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία και πολλή αγάπη!