Ολοήμερο πρόγραμμα

Το διευρυμένο ολοήμερο πρόγραμμα (8:15 – 16:00), επαυξάνει τις ακαδημαϊκές ικανότητες των παιδιών και τα ωφελεί κοινωνικά και συναισθηματικά. Οι περισσότερες ώρες παραμονής στο σχολείο προσφέρουν ευκαιρίες για εμπλοκή σε δημιουργικές δραστηριότητες, που συμβάλλουν στη συναισθηματική, γνωστική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Τα παιδιά δρουν σε μικρότερες ομάδες, γίνονται υπεύθυνα, ενισχύεται η ανεξαρτησία και η αυτονομία τους.

Στα πλαίσια του Ολοήμερου προγράμματος του Νηπιαγωγείου μας τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες και ικανότητες μέσα από μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών παιχνιδιών τα οποία έχουμε δημιουργήσει εμείς με απλά υλικά υλικά. Τα συγκεκριμένα παιχνίδια δραστηριοτήτων βασίζονται στις αρχές της Μοντεσσοριανής Αγωγής και αφορούν δεξιότητες που έχουν σχέση με τη χρήση υλικών και μεθόδων. Βέβαια, εκτός από τα παρακάτω παιχνίδια στο Ολοήμερο Πρόγραμμα πραγματοποιούνται ποικίλες δραστηριότητες ενίσχυσης των νοητικών δεξιοτήτων. Όπως είναι η δημιουργική σκέψη, η επίλυση προβλημάτων, η ενίσχυση του προφορικού λόγου μέσα από περιγραφές (ζώων, αντικειμένων, επαγγελμάτων κλπ) και με τη δημιουργία από τα παιδιά ιστοριών με αφορμή τυχαίες εικόνες.

Στη σελίδα αυτή παραθέτουμε φωτογραφίες από παιχνίδια δεξιοτήτων που δημιουργήσαμε οι νηπιαγωγοί και λαμβάνουν χώρα στο Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Επιμέλεια: Τζούρου Βασιλική

Υπεύθυνη Ολοήμερου Τμήματος

Παιχνίδια δεξιοτήτων αντιγραφής -συντονισμού – λεπτής και αδρής κινητικότητας.

 

Συμμετρία – Μαθηματικά-  Ψηφιογραφικά σχήματα

Στα πλαίσια της θεματικής ενότητας τα έντομα και με αφορμή την πεταλούδα η οποία είναι ένα τέλειο δείγμα συμμετρίας ως προς τον κάθετο άξονα, επεκτείναμε το θέμα της συμμετρίας με αντικείμενα..

…μέσα από την τέχνη και πίνακες ζωγραφικής…

… δημιουργήσαμε σύνθετα ψηφιογραφικά σχήματα. μία δραστηριότητα εξαιρετικά απαιτητική και σύνθετη, την οποία όμως τα παιδιά με την κατάλληλα καθοδήγηση κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία!

Λαβύρινθοι

Παιχνίδι εξάσκησης λεπτής κινητικότητας

Παιχνίδια Μαθηματικών

Αναγνώριση ποσοτήτων & αριθμών

Παιχνίδι ακολουθίας των αριθμών

Παιχνίδια γραφής – φοράς και αναπαραγωγής κώδικα

Δημιουργία εικόνας με σχήματα – ανάπτυξη δημιουργικής σκέψης