Μια ακόμα χρονιά φτάνει στο τέλος της!

Μια χρονιά φτάνει στο τέλος της, μια χρονιά πολύ διαφορετική σε σχέση με όσα ξέραμε μέχρι τώρα… όλοι κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, να διαχειριστούμε πράγματα διαφορετικά, αγχωτικά και δύσκολα  πολλές φορές. Μαζί με όλους μας τα παιδιά είχαν και αυτά να αντιμετωπίσουν τόσες αλλαγές, να διαχειριστούν το εγκλεισμό τους στο σπίτι, να είναι μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον που είναι το σχολείο και οι φίλοι τους… και όταν επιστρέψαμε στο σχολείο, έπρεπε και πάλι να προσαρμοστούν σε νέες συνθήκες, κανόνες, συνήθειες, να χωριστούν κατά το ήμισυ από την παρέα τους… να μάθουν να προσέχουν γενικά… Ότι μαθαίναμε όλη τη χρονιά.. το μαζί και το μοιράζομαι τώρα έπρεπε να αλλάξουν!

Μέσα από την προσπάθεια που κάναμε συστηματικά, υπεύθυνα, οργανωμένα και προσεχτικά, τα παιδιά κατανόησαν την κατάσταση στην οποία έπρεπε να προσαρμοστούμε για ένα διάστημα και όχι για πάντα. Χωρίς να περάσει το μήνυμα ότι το άγγιγμα και η αγκαλιά με τους φίλους μας είναι κάτι που δε θα ξανακάνουμε ποτέ, χωρίς να φοβηθούν, χωρίς να νιώσουν ότι πρέπει να αποκλειστούν από τους φίλους… Αντίθετα βρήκαμε όλοι  μαζί διαφορετικούς και δημιουργικούς τρόπους να «δίνουμε» αγκαλιά, να λέμε μπράβο χωρίς να ενώνουμε τα χέρια, να είμαστε μαζί κρατώντας την απόσταση.

(ενδεικτικές ζωγραφιές αναμνήσεων και αξιολόγησης της χρονιάς!)

Και τα παιδιά για άλλη μια φορά μας ξάφνιασαν ευχάριστα! Τα κατάφεραν υπέροχα, χωρίς να στερηθούν τίποτα από το παιχνίδι τους και τη χαρά να είναι στο σχολείο. Ίσα ίσα κατάλαβαν ότι όλοι μαζί, αν όλοι προσέχουμε «θα τον νικήσουμε το κορωνοϊο και θα γίνει μικρός αυτός, γιατί εμείς θα είμαστε πιο δυνατοί», όπως είπαν τα ίδια!

(η εμπέδωση της τήρησης των μέτρων που φαίνεται και στις ζωγραφιές!)

Μέσα από την καρδιά μας αποχαιρετούμε αυτή την ωραία ομάδα παιδιών, που μας χάρισε στιγμές, ατάκες, γέλια, ιδέες και τελικά αγάπη! Καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά μας! Ευχαριστούμε και όλους τους γονείς για την εμπιστοσύνη, την έμπρακτη αναγνώριση της δουλειάς μας.

Καλό καλοκαίρι σε όλους με υγεία και χαρά!

Οι νηπιαγωγοί

Κατερίνα Γιαννάκη & Βάσω Τζούρου