Επίσκεψη παιδοδοντίατρου στο νηπιαγωγείο μας!

 

            Στο νηπιαγωγείο μας από το Φεβρουάριο μέχρι και σήμερα διαπραγματευτήκαμε τη θεματική ενότητα του ανθρώπινου σώματος. Ένα θέμα που αφορά τα παιδιά, προκαλεί το ενδιαφέρον τους και ενισχύει την αντίληψη για τον εαυτό τους και εν γένει την κατανόηση του κόσμου γύρω τους. Αρχίζοντας από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά τις ομοιότητες και τις διαφορές των ανθρώπων, των αγοριών και των κοριτσιών, δώσαμε έμφαση και αξία στο πόσο ξεχωριστός είναι ο καθένας από εμάς! Γνωρίσαμε στη συνέχεια τις εσωτερικές λειτουργίες και τα όργανα του ανθρώπινου σώματος:

  • Κόκαλα & μύες
  • Καρδιά & αίμα
  • Πνεύμονες & αναπνοή
  • Εγκέφαλος & νεύρα
  • Πέψη & τροφή
  • Αναπαραγωγή & γονιμοποίηση
  • Οι 5 αισθήσεις
  • Διατροφή & υγιεινή
  • Στοματική υγιεινή & δόντια.

Στα πλαίσια της στοματικής υγιεινής, θέμα που διαπραγματεύτηκε με τα παιδιά η κ. Ευαγγελία Σταματελάτου, και αναγνωρίζοντας την αξία της σωστής φροντίδας των δοντιών, ο Σύλλογος Διδασκόντων του νηπιαγωγείου μας, αποφάσισε ομόφωνα να προσκαλέσει την κ. Στέηση Κοκκόση Παιδοδοντίατρο, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 στις 10:30, προκειμένου να έχουν την ευκαιρία τα παιδιά να ενημερωθούν από έναν ειδικό επιστήμονα, για θέματα που αφορούν τη στοματική υγιεινή. Η κ. Κοκκόση με χαρά δέχτηκε την πρόσκληση μας για  να μας επισκεφτεί! Η επίσκεψη αυτή αποτελεί υπέροχη ευκαιρία να θυμηθούμε όσα μάθαμε, να ρωτήσουμε ότι δεν ξέρουμε και βέβαια να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα όμορφο δώρο – αφίσα, το οποίο έφτιαξαν τα παιδιά και έγραψαν με φωνημική γραφή, ώστε να ευχαριστήσουμε την κ. Κοκκόση για την όμορφη ευκαιρία που μας έδωσε με την επίσκεψη της. Εκ μέρους και του Συλλόγου διδασκόντων ένα μεγάλο ευχαριστώ, καθώς είναι πολύ σημαντικό το σχολείο να ανοίγει τις πόρτες του στην κοινωνία, αλλά και οι επιστήμονες να συνδράμουν με το τρόπο τους στην παιδαγωγική διαδικασία.

***

Η ειδική επιστήμονας έδειξε στα παιδιά, παρέα με τον όμορφο δράκο της…

….πώς πρέπει να βουρτσίζουν και να περιποιούνται τα δόντια, τα ούλα, τι πρέπει να τρώνε συχνά και τι όχι. Τα παιδιά της έκαναν τις ερωτήσεις που είχαν σκεφτεί από την  προετοιμασία της προηγούμενης μέρας, τις οποίες με χαρά απάντησε η γιατρός. Επίσης επισήμανε η κ. Κοκκόση πόσες γνώσεις είχαν ήδη τα παιδιά πάνω στο θέμα, κάτι που της έκανε πολύ ευχάριστη εντύπωση, και έκανε εμάς ιδιαίτερα χαρούμενες και υπερήφανες! Στο τέλος τα παιδιά έδωσαν την ευχαριστήρια αφίσα που είχαν φτιάξει, αφού πρώτα την παρουσίασαν στη γιατρό!

     Αφού υλοποιήθηκε η πολύ ενδιαφέρουσα, χρήσιμη και όμορφη επίσκεψη της κ. Κοκκόση, τα παιδιά ζωγράφισαν και έγραψαν ό,τι τους έκανε εντύπωση! Μερικά χαρακτηριστικά δείγματα…

   

   

(Επιμέλεια: Κατερίνα Γιαννάκη)