R.E.N.T to save the planet #eTw4Future – eTwinning

Screenshot 24

To νηπιαγωγείο Κεντριού συμμετέχει   για τη σχολική χρονιά 2022-2023 στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning “R.E.N.T (Resource. Energy. New Technology) to save the planet #eTw4Future”

«Ενοικιάζεται διαμέρισμα στον τελευταίο όροφο μιας περίεργης πολυκατοικίας……. Μετά από λίγες μέρες, θα έρθει ένας νέος ένοικος: δεν είναι άλλος από το ουράνιο τόξο, κουρασμένος, λυπημένος και χωρίς χρώματα. Κάποια τυχαία γεγονότα που θα συμβούν θα το φέρουν σε επαφή με τους άλλους ενοίκους αυτής της περίεργης πολυκατοικίας. Με τη βοήθεια των παιδιών, το ουράνιο τόξο θα φέρει εις πέρας τις αποστολές που του ανέθεσαν οι κάτοικοι και έτσι θα ξαναβρεί τα χρώματα και τη χαρά του, αποκτώντας περιβαλλοντική συνείδηση…»

Το έργο «R.E.N.T (Resource. Energy. New Technology) για τη διάσωση του πλανήτη #eTw4Future» βασίζεται στις αρχές της Περιβαλλοντικής και Αειφορικής Εκπαίδευσης και στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που τέθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη ως μέρος της Ατζέντας Αειφόρου Ανάπτυξης 2030. Έχει σχεδιαστεί σε δράσεις που σχετίζονται με τους SDG που επικεντρώνονται σε: καλή υγεία και ευημερία (Στόχος 3), καθαρό νερό και αποχέτευση (Στόχος 6), οικονομικά προσιτή και καθαρή ενέργεια (Στόχος 7) και δράση για το κλίμα (Στόχος 13) . Η διαδικασία της συνεργασίας σε όλο το έργο θα απαιτήσει από τους μαθητές να εργαστούν σε ομάδες, να ανταλλάξουν απόψεις, να διαπραγματευτούν, να συμφωνήσουν και να λάβουν αποφάσεις με σεβασμό και δημοκρατικό τρόπο. Μέσα από προκλήσεις steam, εργαστήρια ρομποτικής, εκστρατείες ευαισθητοποίησης και χρήση νέων τεχνολογιών, θα ευαισθητοποιηθούν σε περιβαλλοντικά ζητήματα και θα διαμορφώσουν μια Παγκόσμια Συνείδηση ​​που θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν υπεύθυνα τον πραγματικό κόσμο γύρω τους και να γίνουν υπεύθυνοι παγκόσμιοι πολίτες.

Συμμετέχοντες χώρες στο πρόγραμμα είναι :
Η Ελλάδα , Κύπρος, Τουρκία, Πορτογαλία, Βουλγαρία και Λιθουανία

https://www.pictramap.com/app/view?p=ea7083

 

CC BY-NC-SA 4.0 R.E.N.T to save the planet #eTw4Future – eTwinning από Νηπιαγωγείο Κεντριού διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.