Ημέρα παιχνιδιού – Δανειστική παιχνιδοθήκη

Screenshot 38

Θέλοντας να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις δημιουργικού οικογενειακού χρόνου ξεκινήσαμε φέτος στο νηπιαγωγείο μας, τον θεσμό της δανειστικής παιχνιδοθήκης. Η Δανειστική παιχνιδοθήκη μας αποτελείται περίπου από 25 επιτραπέζια οικογενειακά παιχνίδια που μπορούν οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους να δανειστούν στο σπίτι και να παίξουν.

43567198 2201537760085985 2358257450064281600 n

Λειτουργεί σαν μία δανειστική βιβλιοθήκη, έχοντας έναν πίνακα με εικόνες από τα παιχνίδια δανεισμού, κάρτες δανεισμού των παιδιών και ένα ντοσιέ στο οποίο καταγράφεται η ημερομηνία και το όνομα του παιδιού που δανείζεται κάθε φορά το παιχνίδι !

daneistiki paixnidothiki bibliothiki goneon15 daneistiki paixnidothiki bibliothiki goneon16 daneistiki paixnidothiki bibliothiki goneon17

Πριν ξεκινήσει η δανειστική παιχνιδοθήκη, οργανώσαμε την Ημέρα επιτραπέζιου παιχνιδιού. Γονείς ήρθαν στο σχολείο και έπαιξαν μαζί με άλλους γονείς και τα παιδιά τους επιτραπέζια παιχνίδια. Σκοπός ήταν η γνωριμία με τα επιτραπέζια παιχνίδια που υπάρχουν στην παιχνιδοθήκη και η δημιουργία καλού κλίματος και σχέσεων μεταξύ των οικογενειών!

daneistiki paixnidothiki bibliothiki goneon12 daneistiki paixnidothiki bibliothiki goneon13 daneistiki paixnidothiki bibliothiki goneon14

Μελλοντικός μας στόχος είναι να εμπλουτιστεί η παιχνιδοθήκη μας με επιτραπέζια παιχνίδια που θα έχουν φτιάξει τα παιδιά με τις οικογένειες τους ! Ελπίζουμε από την καινούργια σχολική χρονιά να τα καταφέρουμε !

CC BY-NC-SA 4.0 Ημέρα παιχνιδιού – Δανειστική παιχνιδοθήκη από Νηπιαγωγείο Κεντριού διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.