ΜΙΚΡ0 ΒΙΒΛΙΟ

 

 

Το «Μικρό Βιβλίο» οραματίστηκε ο Σελεστέν Φρενέ, ένας πρωτοπόρος Γάλλος παιδαγωγός ο οποίος έζησε στις αρχές του 20ού αιώνα.Είναι μια παιδαγωγική μέθοδος που χρησιμοποίησε στην τάξη με τους μαθητές του.

Οι μαθητές του Σελεστέν Φρενέ έγραφαν, εικονογραφούσαν και τύπωναν τα μικρά τους βιβλιαράκια με τα οποία μπορούσαν να εκφραστούν ελεύθερα, να διατυπώσουν τις απόψεις τους για τα θέματα που τους απασχολούσαν. Έγραφαν για το σχολείο τους, για την γειτονιά τους, για τους ανθρώπους, έκαναν έρευνες για τη φύση, για τα ζωα και για ό,τι άλλο τους ενδιέφερε, έφτιαχναν τα κείμενά τους και τα δημοσίευαν!!!

Έτσι και εμείς μέσα από την τηλεκπαίδευση δημιουργήσαμε με τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας τα δικά μας μικρά βιβλία.

Η δράση αυτή γίνεται στα πλαίσια της εφαρμογής της Παιδαγωγικής Φρενέ – Freinet, στο νηπιαγωγείο μας, καθώς  είμαστε μέλη του Δικτύου Φρενέ – Freinet Πελοποννήσου, παράρτημα Αργολίδας.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ/ΚΡΕΣ  ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΕΛΕΝΗ

ΕΥΓΕΝΙΑ

ΖΩΗ:ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ

 

ΗΛΙΑΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΜΑΤΕΟ

ΜΙΧΑΗΛ

ΝΙΚΟΣ Π.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΝΙΚΟΣ Τ.

ΣΟΦΙΑ

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ : ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ

Το «Μικρό Βιβλίο» είναι μια υπέροχη ιδέα για να συνεργαστείς με την οικογενειά σου,τους φίλους σου, να επικοινωνήσεις μαζί τους  αλλά και να εκφραστείς.

Επιλέγοντας το θέμα που προτιμάς κάθε φορά, μπορείς να δημιουργήσεις τα δικά σου μικρά βιβλία και να γίνεις    συγγραφέας  και  εικονογράφος.