Η ΑΝΟΙΞΗ ΗΡΘΕ……..

 

ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΙΧΤΙΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΔΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ.

Μετάβαση στο padlet.com

 

Η δράση αυτή γίνεται στα πλαίσια της εφαρμογής της Παιδαγωγικής Φρενέ – Freinet, στο νηπιαγωγείο μας, καθώς έχουμε αναπτύξει διασχολική (ηλεκτρονική) αλληλογραφία και συνεργασία με το Νηπιαγωγείο Φιχτίου, ως μέλη του Δικτύου Φρενέ – Freinet Πελοποννήσου, παράρτημα Αργολίδας.

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.

Το 2021 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα των Η.Π.Α.

Στην Ελλάδα, όπως κάθε χρόνο, το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου φρόντισε να μεταφραστεί το μήνυμα στα ελληνικά και παροτρύνει τους φορείς που ενδιαφέρονται για τα παιδιά και τα βιβλία τους να συμβάλουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Η αφίσα με το μήνυμα τυπώθηκε στα ελληνικά από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και διανέμεται με τη φροντίδα του.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑ (ΙΒΒΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2.4.2021

MHMYMA_2021_ELLHNIKA_correct_8.3.2021.docx

ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ:

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν.ΚΙΟΥ

200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου διοργανώνει, δράση με τίτλο:

«Ανακαλύπτω χνάρια του 1821 στο περιβάλλον του τόπου μου».

Οι μαθητές/τριες του νηπιαγωγείου μας συμμετέχουν στην δράση αυτή με ένα βίντεο που περιέχει δημιουργίες τους σχετικές με το θέμα αυτό.