ActionAid – Πορεία με Στόχο

Η φετινή μας Μαθητική Εβδομάδα Δράση“Πορεία με Στόχο” με θέμα τον 13ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης:

Δράση για το Κλίμα

για ευνόητους λόγους δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί όπως αρχικά είχαμε προγραμματίσει… Δυστυχώς οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να περπατήσουμε όλοι μαζί ταυτόχρονα και να προβάλουμε τα μηνύματά μας για την κλιματική κρίση…

Φετινή θεματική μας το κλίμα….! Το κλίμα που αλλάζει, το κλίμα που βρίσκεται σε κρίση, το κλίμα που θέλει άμεσα την προσοχή και τη δράση όλων μας…..!!!!

Ωστόσο η ActionAid βρήκε εναλλακτική για τη φετινή δράση που δεν θα είναι πορεία αλλά πολλά «βήματα» που ίσως εάν τα αθροίσουμε μας δώσουν λίγο από τη δυναμική μιας ειρηνικής πορείας με φυσική παρουσία…..!!

Έτσι, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του e-Twinning έργου: ”We have  a dream, a BIG dream” συμμετείχαμε στην δράση αυτή…..!

Βρισκόμαστε σε μια συνθήκη κρίσης που αφορά όλους και όλες μας σε κάθε γωνία της γης….!

Αυτή η σύντομη παύση της δραστηριότητας του ανθρώπου έχει ήδη επιφέρει θετικό αντίκτυπο στον περιβάλλον….! Οι ρύποι έχουν μειωθεί αισθητά, και η φύση βρήκε λίγο χρόνο να ηρεμήσει και να ανακουφιστεί….!
Σιγά σιγά επανεκκινούν οι δραστηριότητες και οι μετακινήσεις, αλλά θα θέλαμε μέσα στην επαναφορά μας στην κανονικότητα, που τόσο πολύ έχουμε όλοι και όλες ανάγκη, να μη λησμονήσουμε μια κρίση που θα συνεχίσει να υπάρχει: την κλιματική κρίση….!!

Πρόκειται για 2 διαφορετικές προκλήσεις, που έχουν όμως πολλά κοινά στοιχεία: συμβαίνουν σε παγκόσμια κλίμακα, αφορούν τον κάθε ένα κάτοικο του πλανήτη και απαιτούν τη συνεργασία των κρατών για να βρεθούν λύσεις……!!
Έχοντας ως παρακαταθήκη την εμπειρία της υγειονομικής κρίσης που ακόμα βιώνουμε, οφείλουμε να συνεχίσουμε να μιλάμε στα παιδιά μας για το περιβάλλον ειδικά αναλογιζόμενοι πόσο συνδέεται με τη δική μας υγεία και αυτή των μελλοντικών γενεών…..!!

Η “ψηφιακή” Μαθητική Εβδομάδα Δράσης 2020: Πορεία με Στόχο!

Βήμα 1: Μαθαίνω για το κλίμα
Αξιοποιώντας τα ψηφιακά μέσα χρησιμοποιήσαμε το ψηφιακό υλικό της Μαθητικής Εβδομάδας Δράσης 2020 το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ για να το κατεβάσετε…. Αξιοποιήσαμε το παραμύθι «Η μεγάλη τραμπάλα του πλανήτη»

Το δικό μας τέλος της ιστορίας…!!

 

 

 

 

Βήμα 2: Το “Βήμα” μου για τον πλανήτη

Οι μαθητές/τριες ετοίμασαν το δικό τους Βήμα, το φωτογράφησαν και το έστειλαν στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό προς αξιοποίηση….!!

 

Τα βήματα μας…..!!!!

(Δυστυχώς για κάποιον λόγο δεν τα κατάφερα να τα ανεβάσω όλα.)

               

 

Όλα τα μαθητικά «βήματα» θα αναρτηθούν στο https://actionaideducation.tumblr.com και θα αποτελέσουν μέρος της ψηφιακής μας «Πορεία με Στόχο»….