ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ

Φιλοξενείται στο Blogs.sch.gr

22 Απριλίου- Ημέρα της Γης-Earth Day

Μαΐ 202027

Ημέρα της Γης – 22 Απριλίου

 

Για 50 χρόνια η Ημέρα της Γης φέρνει κοντά κυβερνήσεις, κοινότητες, οργανώσεις και μεμονωμένους πολίτες, με στόχο ένα υγιέστερο περιβάλλον…

Η πρώτη Ημέρα της Γης γιορτάστηκε στην Αμερική στις 22 Απριλίου 1970, και τότε η πρωτοβουλία ήταν πρωτοποριακή, καθώς μέχρι την εποχή εκείνη η ανθρωπότητα δεν είχε αντιληφθεί ακόμα πόσο κρίσιμα και επείγοντα ήταν τα περιβαλλοντικά ζητήματα…!

Σήμερα, η Ημέρα της Γης αποτελεί μια παγκόσμια υπόθεση και γιορτάζεται από περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους σε 192 χώρες….

Είναι η μέρα που κυβερνήσεις και απλοί πολίτες ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία του περιβάλλοντος, γίνονται πράξη υποσχέσεις, υπογράφονται δεσμεύσεις και μέτρα βιωσιμότητας, φυτεύονται δέντρα και καθαρίζονται περιοχές…..

Φέτος, με το σύνθημα «Ανάληψη Δράσης για το Κλίμα», η Ημέρα της Γης φέρνει στο επίκεντρο την ανάγκη άμεσης δράσης για το μετριασμό της κλιματικής αλλαγής…

Οι πρώτες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη ορατές και αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες δεκαετίες….

Η θερμοκρασία του πλανήτη αυξάνεται, η συχνότητα των βροχοπτώσεων μεταβάλλεται, οι παγετώνες λιώνουν, η στάθμη των θαλασσών ανεβαίνει και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως πλημμύρες, ξηρασίες, τυφώνες και πυρκαγιές των δασών κάνουν την εμφάνισή τους όλο και πιο συχνά….

Αυτές οι αλλαγές αποτελούν σοβαρή απειλή για τη ζωή του ανθρώπου, την οικονομική ανάπτυξη και τον φυσικό κόσμο από τον οποίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ευημερία μας. Έχει έρθει η ώρα για όλους μας να αναλάβουμε δράση….

Δυστυχώς εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων σχεδόν σε όλο τον κόσμο ακυρώθηκαν πολλές υπαίθριες και άλλες προγραμματισμένες δράσεις και δεν μπορούμε να γιορτάσουμε την 50η αυτή επέτειο όπως της αξίζει….!!

Παρόλα αυτά, μπορούμε να τιμήσουμε την ημέρα της Γης μένοντας σπίτι και να δραστηριοποιηθούμε διαδικτυακά….

Ανταποκρινόμενες οι  σχολικές μονάδες του eTwinning έργου: »We have  a dream, a BIG dream» συμμετείχαμε  στο κάλεσμα της

HELMEPA και του Υπουργείο Περιβάλλοντος ο οποίος καλούσε όλους τους Έλληνες πολίτες να δημοσιεύσουν στα δικά τους μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια εικόνα ενός όμορφου ελληνικού τοπίου ή ένα σχέδιο της Γης ενός παιδιού, στις 22 Απριλίου….

Οι φωτογραφίες αναδημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Υπουργείου την ίδια ημέρα, έτσι ώστε να θυμόμαστε όλοι ότι, παρόλο που «μένουμε στο σπίτι» λόγω του Covid-19, εξακολουθούμε να θυμόμαστε και να προστατεύουμε το «κοινόχρηστο σπίτι» μας, τον πλανήτη ΓΗ…

Αυτό έγινε στα πλαίσια του eTwinning έργου που υλοποιούμε φέτος με τίτλο: «We have a dream … a BIG dream !!!»

Στείλαμε τα δικά μας μηνύματα για την Ημέρα της Γης εξ αποστάσεως….! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

   

 

 

 

Παίξαμε online puzzle που δημιουργήσαμε…

 

    

 

 

  

 

 

 

  

 

 

   

 

 

 

Ζωγραφίσαμε υλικό που μας έστειλε η HELMEPA για την Ημέρα της Γης….!

 

 

 

 

 

 

    

 

Χρησιμοποιήσαμε το #HELMEPA #ypen και το # earthday2020 για να διασφαλίσουν ότι θα αναδημοσιεύσουν τις φωτογραφίες μας….

 

Τέλος, δεν ξεχνάμε να προστατεύουμε τη Γη όλο το χρόνο, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

 • Λέμε ΟΧΙ στα πλαστικά μιας χρήσης
 • Εξοικονομούμε ενέργεια
 • Κάνουμε ανακύκλωση
 • Δεν σπαταλάμε νερό

 

Αφήστε μια απάντηση

Πρόσφατα σχόλια

  Το νηπιαγωγείο μας…

  Μάιος 2020
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Φεβ   Ιούλ »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031

  Ετικέτες

  ''A trip to the past''- E-Twinning 2 Οκτωβρίου 2017 – 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 3 Δεκέμβρη-Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης 20 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού... 21 Σεπτεμβρίου- Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών 25η Μαρτίου a BIG dream Action Aid- Μαθητική Εβδομάδα Δράσης-Πλανήτης 2030 covid 19 E-Twinning Earth Day Global Action Days 2017 HELMEPA Helmepa Junior liveworksheets We have a dream «Αθλούμαι - ΧαράΖΩ το μέλλον» Άνοιξη ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ Βιώσιμο Περιβάλλον Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α. ΕΕΠΦ Εγγραφές Νηπίων Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου ΚΑΤΑΚΟΛΟ Κοινή Υπουργική Απόφαση ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ...ΜΑΖΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ Οι κάλτσες της ελευθερίας Οικολογικά Σχολεία Οικολογικές Δράσεις Πάσχα Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων - 2 Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών Παιδική HELMEPA Περιβάλλον Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Ποιοτική Εκπαίδευση Υπουργείο Περιβάλλοντος Φύση χωρίς σκουπίδια ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

  Translate  Top
   
  Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων