Δραστηριοτητες με αριθμους

Συνεχιζουμε τις αναρτησεις που αφορουν τους αριθμους.
Αυτοσχεδιαστε και αντικαταστηστε τα αντικειμενα με υλικα που εχετε σπιτι…Ζυμαρικα ή οσπρια,θηκες αυγων,ποτηρια,φορμες για κεκακια,αλευρι ή ζαχαρη…

Δραστηριοτητες με αριθμους

Αυτη τη βδομαδα ας ασχοληθουμε λιγο με τους αριθμους…Θα αναρτουμε προτασεις για δραστηριοτητες με υλικα που εχετε στο σπιτι και θα βοηθησουν τα παιδια να κατανοησουν την εννοια των αριθμων και οχι απλα την αριθμηση.

Ξανα Μαζι

Χρονια πολλα..Χριστος Ανεστη σε ολους!!Τετοια μερα θα επιστρεφαμε απο τις διακοπες του Πασχα,θα καθομασταν στην παρεουλα να πουμε τα νεα μας,πως περασαμε,που πηγαμε!Αφου δε μπορουμε να το κανουμε ας φανταστουμε πως θα ηταν η ταξη μας σημερα με τους/τις συμμαθητες/τριες και ας τη ζωγραφισουμε!Σε λιγο καιρο ελπιζουμε να ειμαστε ξανα μαζι!!
https://youtu.be/4t9-fqoWnB0

Πασχαλινο κυνηγι θησαυρου

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ
Για το παιχνίδι θησαυρου χρειαζόμαστε:
5 σοκολατένια αυγουλάκια
5 χαρτάκια για να γράψουμε τους γρίφους μας
Το παιχνίδι μας βασίζεται σε γρίφους για μέσα στο σπίτι. Θα παίξουμε το παιχνίδι μας μαζί με τα παιδιά μας για να τους διαβάζουμε τούς γρίφους. Κάθε αβγουλάκι που θα βρίσκουν θα υπάρχει και το καινούργιο μήνυμα για να βρουν το επόμενο.
Η ιστορία μας:
Τη ξέρετε την κοτούλα τη Μαριγώ? Είναι μια κοτούλα που ήρθε από ένα χωριουδάκι. Έμαθε ότι τα παιδάκια αυτές τις μέρες δεν πάνε σχολείο και επειδή ήθελε πολύ να παίξει μαζί τους αποφάσισε να αφήσει το κοτέτσι της και να παίξει μαζί τους.Το βράδυ λοιπόν που κοιμόντουσαν όλοι στο σπίτι, μπήκε αθόρυβα και άφησε πέντε νόστιμες λιχουδιές…Σε σχήμα…αβγού!
Πάνω στο τραπέζι της κουζίνας βρήκα εγώ το πρώτο της μήνυμα. Θα σου το διαβάσω και εσύ θα πρέπει να μαντέψεις που είναι κρυμμένο το πρώτο αβγουλάκι.
1ο μνμ
Σε ένα δωμάτιο ζεστό, βρίσκεται το πρώτο αβγο. Κάτω από μαξιλάρια μαλακά που ξαπλώνουμε όλοι μέρα και νύχτα αραχτα!
Ποιο δωμάτιο είναι ?( Το σαλόνι κάτω από τα μαξιλάρια του καναπέ).
2ο μνμ
Το δεύτερο αβγουλακι βρίσκεται στο δώματιο με το μικρό το κρεβατάκι! ( Στο παιδικό δωμάτιο)
3ο μνμ
Καλά τα πήγες ως εδώ…πονηρούλη μυαλό όμως έχω εγώ…το επόμενο αβγουλάκι θα είναι για εσένα δύσκολο… τρέξε εδώ τρέξε εκεί το άλλο αβγουλάκι είναι σε μέρος που τρέχει πολύ νεράκι….(στο μπάνιο)
4ο μνμ
Σε δωμάτιο με κρεβάτι μεγάλο κρύβεται το άλλο… Θα δεις ένα ύφασμα μακρύ να έρχεται από ψηλά και είναι και φαρδύ…πίσω από το ύφασμα αυτό είναι το γλυκό μας το αβγό. (Η κουρτίνα)
5ο μνμ
Μα το πιο ωραίο και το πιο νόστιμο από όλα βρίσκεται εκεί που είναι πολύ παγωμένα όλα….( Στο ψυγείο)
Μπορείτε αν θελετε να κρύβετε ένα σημείωμα για κάθε ημέρα της μεγάλης εβδομάδας.