‘JOB SHADOWING’ στη Βόρεια Ιρλανδία η εκπαιδευτικός του Νηπιαγωγείου Καρυάς

 

Στο Dungannon της Β. Ιρλανδίας πραγματοποιήθηκε η δεύτερη κινητικότητα των εκπαιδευτικών  των νηπιαγωγείων Καρυάς, Ολυμπιάδας  και Μεσοχωρίου ( Κουβέλα Σταυρούλα,  Πλιάρη Ζωή και Σπαθάρα Νίκη) στα πλαίσια του ευρωπαϊκού πρόγραμματος κινητικότητας ERASMUS+ KA1.

Το πρόγραμμα με τίτλο «Innovated Teachers Inspirated Children Improved Society» – «Καινοτόμοι δάσκαλοι, εμπνευσμένοι μαθητές και προηγμένη κοινωνία»,  χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το συντονισμό του έχει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν για μια βδομάδα (20-25 Οκτωβρίου 2019) το Windmill Integrated Primary school and Νursery στο Dungannon της Β. Ιρλανδίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παρακολούθησαν μεθόδους διδασκαλίας δραστηριοτήτων  ( job shadowing), και συμμετείχαν ενεργά στην εκπαιδευτική διαδικασία σε τρία τμήματα του σχολείου υποδοχής.

Παρακολούθησαν καινοτόμες μεθόδους  και καλές πρακτικές μέσα σε ένα σύγχρονο και τεχνολογικά εξοπλισμένο σχολείο. Είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον εορτασμό του «Ηalloween» και της τοπικής γιορτής του «Harvest» και με τον τρόπο αυτό να  ανταλλάξουν πολιτισμικές εμπειρίες με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

Σημαντικό στοιχείο όλου του προγράμματος αποτελεί και η  ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κοινωνίας των χωριών τους, καθώς η προβολή των σχολείων αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας σε άλλες πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Για τον λόγο αυτό τοπικά προϊόντα  μοιράστηκαν στους εκπαιδευτικούς του σχολείου υποδοχής, έγιναν παρουσιάσεις των  Ελληνικών σχολείων  στο σχολείο φιλοξενίας καθώς επίσης και σύγχρονη επικοινωνία μεταξύ των μαθητών των τεσσάρων σχολείων.