Καλώς…το Καρναβάλι!

Ο Φλεβάρης δε χρειάζεται συστάσεις! Είναι γνωστός ως μήνας της Αποκριάς! Έτσι, οι μικροί μας μαθητές τον περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία, χαρά και τρέλα μιας και οι Απόκριες είναι συνδεδεμένες με τις έννοιες του γλεντιού, της χαράς και του μασκαρέματος. 

Μέσω του προγράμματος του νηπιαγωγείου μας μάθαμε για το Τριώδιο, τα ήθη κι έθιμα της Αποκριάς και τα μεγάλα καρναβάλια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ακούσαμε αστείες ιστορίες, είπαμε αποκριάτικα αινίγματα, ετοιμάσαμε χειροτεχνίες και κατασκευές, μάσκες και καπέλα! Γνωρίσαμε την ιστορία του Αρλεκίνου και την παρακολουθήσαμε στο κουκλοθέατρο του σχολείου μας, παίξαμε διασκεδαστικά παιχνίδια, τραγουδήσαμε, χορέψαμε γαϊτανάκι και παραδοσιακούς χορούς και φυσικά μεταμφιεστήκαμε!

Μιλήσαμε και για την Καθαρά Δευτέρα με τα Σαρακοστιανά φαγητά και τους χαρταετούς της!

Την Τσικνοπέμπτη η αυλή μας μύρισε… σουβλάκια…!! Καλέσαμε τους γονείς μας να έρθουν για να ψήσουμε και να γιορτάσουμε όλοι μαζί μεταμφιεσμένοι, παρέα με το δημοτικό σχολείο. 

Και την τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς διοργανώσαμε ξέφρενο πάρτι!

Γέλια, χοροί, παιχνίδια, τραγούδια και τρελό κέφι κατέκλυσαν το νηπιαγωγείο μας, δίνοντας χρώμα στην καθημερινότητά μας! 

Και του χρόνου… με υγεία!!!

 

thumbnail 1

thumbnail 3

thumbnail

thumbnail 4