Δευτέρα 9 Μαρτίου 2026: «Γέφυρες Φιλίας: Οι μικροί μαθητές/τριες της Αχαΐας ενώνουν τις φωνές τους κατά της βίας»

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας συνεργάστηκαν με τους μαθητές της Α΄ Τάξης  του Δ. σχολείου  και συμμετείχαν με χαρά στην παν-αχαϊκή δράση της Διεύθυνσης Π.Ε. Αχαΐας με τίτλο «Γέφυρες Φιλίας: Οι μικροί μαθητές/τριες της Αχαΐας ενώνουν τις φωνές τους κατά της βίας».

Στην αυλή του σχολείου πραγματοποιήθηκε ένα κοινό μουσικοκινητικό δρώμενο, με το τραγούδι «Μήλα γύρω γύρω στη μέση πορτοκάλι», μέσα από το οποίο τα παιδιά κινήθηκαν στον ρυθμό της μουσικής και έστειλαν το δικό τους μήνυμα ενάντια στη βία και τον σχολικό εκφοβισμό. Μέσα από τη συμμετοχή και την αλληλεπίδραση, ανέδειξαν την αξία της φιλίας, της αποδοχής και του σεβασμού.

Στο τέλος της δράσης σήκωσαν το πανό το οποίο δημιούργησαν μαζί νηπιάκια και πρωτάκια  και φώναξαν δυνατά το σύνθημα:
«Το χέρι μου σου δίνω, τη βία πίσω αφήνω!»

Μικροί και μεγάλοι μαθητές ενώθηκαν σε μια κοινή δράση, μοιράστηκαν χαμόγελα, κινήσεις και ρυθμούς, δείχνοντας πως όταν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σχολείο γεμάτο ασφάλεια, αποδοχή και αγάπη.

sthn aylh oloi mazi

 

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2026: «Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού»

Στο πλαίσιο της Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας, οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες που στόχο είχαν την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, της συνεργασίας και του σεβασμού. Μέσα από την ανάγνωση  βιβλίων όπως «Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε», «Ο νταής του σχολικού», και την προβολή επιλεγμένων ταινιών, τα παιδιά συζήτησαν για τα συναισθήματα και τους τρόπους ειρηνικής επίλυσης των συγκρούσεων. Στη συνέχεια συμμετείχαν σε παιχνίδια ρόλων, στη δραστηριότητα «Η καρδιά που πληγώνεται» κατάλαβαν πως τα άσχημα λόγια αφήνουν πάντα σημάδια στην καρδιά μας. Τέλος δημιούργησαν  ζωγραφιές εκφράζοντας  λέξεις και πράξεις καλοσύνης. Με αυτές τις δράσεις τα παιδιά έστειλαν το δικό τους μήνυμα: «Στο σχολείο μας είμαστε όλοι φίλοι – κανείς δεν μένει μόνος!» 

Αποχαιρετάμε το Λευκό του Χειμώνα, καλωσορίζουμε τα Χρώματα της Άνοιξης!

Ο χειμώνας μάς αποχαιρέτησε κι εμείς  τον ξεπροβοδίσαμε με τον πιο τρυφερό τρόπο: τιμώντας την «νυφούλα του χιονιού», την αμυγδαλιά.

 Οι μαθητές μας αποτύπωσαν τα λευκά και ροζ άνθη της αμυγδαλιάς, σε πανέμορφα κολάζ,  θυμίζοντάς μας πως η φύση πάντα ξυπνά με ελπίδα.

Την ίδια στιγμή, ανοίξαμε την αγκαλιά μας στην Άνοιξη! Οι αίθουσες γέμισαν με φωτεινές ζωγραφιές και  κατασκευές για τον Μάρτη.  Οι μικροί μας καλλιτέχνες αποτύπωσαν στα έργα τους, όλες τις κυκλοθυμικές  διαθέσεις του μήνα που, όπως λένε οι παραδόσεις μας, «πότε κλαίει και πότε γελάει».