Πασχαλινές κατασκευές(συνέχεια)

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΣΦΡΑΓΙΔΟΠΑΤΑΤΕΣ 2

Οι σφραγίδες, είναι ένα παιχνίδι που αρέσει πολύ στα παιδιά. Τις χρησιμοποιούσαμε στο νηπιαγωγείο αρκετά και τα παιδιά ήταν πολύ ενθουσιασμένα. Εδώ, τώρα, θα δούμε πως μπορούν να κάνουν πασχαλινές σφραγίδες με τα χεράκια τους αλλά και με άλλα υλικά.

Κοτοπουλάκια από σφραγιδοπατάτες( Πάρτε μία πατάτα, κόψτε την στην μέση, βάψτε την με νερομπογιά κίτρινη και πατήστε την πάνω σε άσπρο χαρτί. Έπειτα, συμπληρώστε εσείς, με μαρκαδόρους τα μέρη που έχει ένα κοτοπουλάκι, την μύτη του, το ράμφος του, τα πόδια, την ουρά..Εγώ, εδώ, σας δείχνω να πάρετε μια ιδέα τι μπορείτε να κάνετε)

Σφραγίδες με τα δαχτυλάκια μας ή με ολόκληρη την παλάμη μας ( Μπορούμε να βάψουμε τα δαχτυλάκια μας με χρώμα, νερομπογιά, δαχτυλομπογιά ή ακόμα και με μαρκαδόρο, και πάνω σε ένα χαρτί να κάνουμε το αποτύπωμα μας. Στη συνέχεια, το διακοσμούμε όπως θέλουμε για να του δώσουμε μορφή)

    

Ζωγραφική αυγού με αλάτι ( Αυτό που θα χρειαστούμε είναι, ένα χαρόνι ότι χρώμα θέλουμε, κόλλα υγρή, αλάτι και νερομπογιές. Στη συνέχεια, δείτε το βίντεο παρακάτω για να δείτε πως γίνεται. Μπορεί να είναι στα αγγλικά, αλλά μπορείτε άνετα να βλέπετε τις εικόνες και να καταλάβετε την τεχνική του)

https://safeyoutube.net/w/7HH5

Κοτοπουλάκι δαχτυλοζωάκι( Χρειαζόμαστε χαρτόνι, ψαλίδι, κόλλα και μαρκαδόρους. Δες παρακάτω τις φωτογραφίες και πάρε μια ιδέα πως μπορείς και εσύ να φτιάξεις δαχτυλοζωάκια κοτοπουλάκι και λαγουδάκι. Είναι πολύ εύκολο!Εσύ μπορείς να βάλεις ότι υλικά έχεις στο σπίτι σου εσύ)